Slovenija

Pahor se bo sestal s predstavniki iniciative zdravnikov

STA / S.R.
1. 7. 2013, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor bo danes popoldne sprejel predstavnike iniciative zdravnikov.

Facebook

Kot so sporočili iz urada predsednika, je Pahor prepričan, da so vprašanja urejanja zdravstva, njegove dostopnosti, delovanja zdravstvenega sistema in skrbi za paciente med najpomembnejšimi vprašanji prihodnosti. Predstavniki Iniciative zdravnikov za vzpostavitev transparentnosti in strokovnosti javnega zdravstva v Republiki Sloveniji so predsedniku republike pred časom posredovali prošnjo, da se seznani z njihovimi pogledi.

V uradu predsednika navajajo, da Pahor z vso skrbnostjo spremlja dogajanje na tem področju, saj gre za pomembna vprašanja, ki se dotikajo potreb in pričakovanj posameznikov, ne nazadnje pa tudi prihodnjega razvoja naše družbe.

Iz iniciative se bodo sestanka udeležili njen vodja Danijel Bešič Loredan, Erik Brecelj, Valentina Prevolnik Rupel in Jurij Žurej. Predsednik republike je na sestanek povabil tudi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, so še zapisali v uradu predsednika republike.

Bešič Loredan je za STA potrdil, da se bodo sestanka s predsednikom udeležili. Kot je pojasnil, mu želijo predstaviti svoje argumente za spremembe v zdravstvu. Pričakuje, da bodo na sestanku odprli tudi teme, ki jih doslej niso odpirali, in nakazali rešitve za prihodnjo platformo zdravstvenega sistema.

Pogovore z vsemi deležniki s področja zdravstva je za začetek julija napovedala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek. Tudi na ta sestanek so povabljeni predstavniki iniciative, je potrdil Bešič Loredan. Sestanek je predviden za 11. julij ob 14. uri.

V iniciativi, ki je ob dnevu državnosti pripravila tudi množično obiskan shod za ohranitev javnega zdravstva, se sicer zavzemajo zlasti za transparentno porabo sredstev v zdravstvenem sistemu, socialno pravičen sistem zdravstvenega zavarovanja, široko dostopen javni zdravstveni sistem in ničelno toleranco do korupcije v zdravstvu.