Slovenija

Premierka bo sedaj lažje opravljala svoje delo

STA/M.J.
1. 7. 2013, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer je o odločitvi komisije Fakultete za družbene vede (FDV), da magistrska naloga premierke Alenke Bratušek ni plagiat, povedal, da je bila ta odločitev pričakovana, saj je sama te očitke že na začetku zavrnila.

Mediaspeed

Möderndorfer je prepričan, da bo Bratuškova sedaj bistveno lažje opravljala svoje delo. Po Möderndorferjevih besedah bo lahko Bratuškova sedaj svoje dolžnosti opravljala brez tega bremena. Sicer, kot pravi, ji ne bo lahko, saj "bodo ovire vedno na poti, sedaj ne več domnevni plagiat, ampak kaj drugega". Möderndorfer je dodal, da bo premierka sedaj dobila več čestitk, kot pa je takrat, ko je magistrirala.

Glede navedb fakultetne komisije o uporabi literature v magistrski nalogi je Möderndorfer poudaril, da je komisija zelo jasno napisala, da ne gre za plagiat, kar je po njegovem bistveno. "Če bi pa upoštevali vse to, kar nekateri želijo, bi verjetno več kot polovica nalog ne bilo več veljavnih," je dejal vodja poslanske skupine PS in dodal, da je po takrat določenih pravilih ta magistrska naloga veljavna. To je stvar univerze, ki je svojo nalogo opravila in s tem je ta stvar končana, je zaključil Möderndorfer.

Senat FDV je danes sprejel sklep o ustavitvi postopka za odvzem znanstvenega naslova Bratuškovi, saj pogoji za odvzem naslova ne obstajajo, so sporočili s FDV. Kot so zapisali, je komisija za presojo pogojev za odvzem znanstvenega naziva namreč ugotovila, da njeno magistrsko delo ni plagiat.