Slovenija

67-letni strelec še v bolnišnici

STA / S.R.
1. 7. 2013, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sedeminšestdesetletnik, ki je v naselju Spodnji Velovlek v občini Ptuj v soboto zvečer ustrelil svojega 48-letnega pastorka in njegovo 48-letno zunajzakonsko partnerko je še vedno na zdravljenju.

Thinkstock

Namestnik vodje mariborskih kriminalistov Franc Oder je danes predstavil doslej ugotovljene podrobnosti sobotnega dogodka. Kot je ob tem povedal, je 48-letnica še vedno v življenjski nevarnosti.

Policisti so bili v soboto o dogodku telefonsko obveščeni minuto pred 22. uro, na kraj pa so bile takoj napotene patrulje ptujske policije. Na kraju dogodka so se že nahajali delavci in zdravnica ptujskega zdravstvenega doma, ki so po takojšnji oskrbi s kraja odpeljali tri poškodovane osebe. Ogled kraja dejanja so opravili delavci policije skupaj z dežurno preiskovalno sodnico ptujskega okrožnega sodišča in dežurno državno tožilko tamkajšnjega okrožnega tožilstva.

Kot je povedal Oder, je bilo z doslej zbranimi obvestili ugotovljeno, da je osumljeni 67-letni moški nekaj minut pred 22. uro prišel na vrt, ki je med stanovanjsko hišo, v kateri biva sam, in hišo, v kateri skupaj s partnerko živi 48-letni pastorek.

Pri slednjem je bil v tem času na obisku 31-letni občan iz Velovleka, vsi skupaj pa so se nahajali na dvorišču pred stanovanjsko hišo. Osumljenec je proti njim šestkrat ustrelil iz pištole, za katero nima ustreznih listin za posest. Pri tem je žensko zadel v predel vratu, njenega partnerja pa v predel levega komolca.

"Po tem dejanju sta moška poškodovanko zvlekla v kletne prostore stanovanjske hiše, kamor pa je takoj prišel tudi osumljenec in grozil z umorom. Pri sebi je še vedno imel pištolo. Uresničitev groženj mu je preprečil 31-letnik, ki je skočil proti osumljenemu in ga s fizično silo in udarci uspel razorožiti in podreti na tla," je dejal Oder.

V dogajanju je bila 48-letnica posebno hudo telesno poškodovana, hudo telesno poškodovan je bil tudi njen partner, prav tako pa po posredovanju soseda tudi osumljenec. Poškodovanko in njenega partnerja so odpelji na zdravljenje v ptujsko bolnišnico, osumljenca pa v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kriminalisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da so v družini že dlje časa trajali spori in nesoglasja, ki so postali še bolj intenzivni od bolezni osumljenčeve izvenzakonske partnerke, ki je bila lani nameščena v dom starostnikov. Policija je bila v preteklosti že večkrat obveščena o nesoglasjih in je zoper posameznike zaradi storjenih prekrškov zoper javni red in mir nekajkrat že ukrepala.

Sicer pa je policija na območju Policijske uprave Maribor letos obravnavala tri kazniva dejanja umorov, ob tem pa še tri poskuse umora in eno kaznivo dejanje uboja.