"Naloga državnih institucij je, da ščitijo interes države, toda z dejanji in ne-dejanji ter zlorabami je bilo omogočeno, da se 41-odstotni delež države proda po znatno nižji ceni od realne, s čimer je bila država oškodovana za več kot 5,5 milijona evrov," je novinarjem dejal direktor policije Milorad Veljović.

Državni delež beograjskega pristanišča je leta 2005 kupilo podjetje s sedežem v Luksemburgu, ki je v lasti srbskih milijarderjev Miroslava Miškovića in Milana Beka, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Med osmerico osumljenih zlorabe položaja so poleg Bubala še nekdanji direktor Agencije za privatizacijo Miodrag Đorđević, nekdanji izvršni direktor te agencije Goran Mrđa, nekdanji direktor Centra za kapitalski trg v tej agenciji Aleksej Misailović, nekdanja direktorica podjetja Luka Beograd AD Miroslava Drobac ter nekdanji finančni direktor tega podjetja Dušan Kosovac, navaja Tanjug.

Osumljene bo po Veljovićevih navedbah zaslišal namestnik tožilca za organizirani kriminal, zanje pa je že bil odrejen 48-urni pripor. Dodal je še, da se delo policije v tem primeru še ni končalo.