Slovenija

Pahor pomahal učencem in dijakom

sta/rs
14. 6. 2013, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je ob prihajajočem koncu šolskega leta osnovnošolcem in dijakom sporočil, da so spričevala, športni rezultati in drugi uspehi priložnost za razmislek o tem, kaj si zares želijo in kako bodo te želje uresničili.

Reuters

"Morda vam bodo počitnice ponudile priložnost, da naletite na katero od tistih vprašanj, ki resno izzivajo vašo radovednost in spodbujajo vašo genialnost," je zapisal Pahor in dodal, da je prav genialnosti po njegovem prepričanju pri mladih v izobilju.
"In morda boste prav zaradi vprašanja, ob katero boste zadeli med lenarjenjem ali sanjarjenjem, naslednje šolsko leto zagnano iskali odgovore, z vprašanji preganjali učitelje in starše in brskali po spletu," je zapisal.

V pismu šolarjem in dijakom se je Pahor zahvalil tudi učiteljem in učiteljicam za njihovo prizadevno delo.


Pahor je šolarjem sporočil tudi, da uspehi velikih osebnosti učijo, da je tam, kjer je volja, vedno tudi pot. V pismu se je zahvalil staršem ter tudi učiteljem in učiteljicam. Zapisal je, da slednji vedo, da je pravo bogastvo človeka v njegovem znanju ter da je pot do znanja uspešnejša ob medsebojnem razumevanju, tovarištvu, sistematičnemu delu in samodisciplini.
Pouk v osnovnih in srednjih šolah se bo zaključil 24. junija s podelitvijo spričeval in proslavo ob dnevu državnosti, za devetošolce in maturante pa se je pouk že končal.