Konec zgodbe?

Mengeški gasilci razdelili sporne donacije, glavnina v roke Zajcu

R.T.
7. 12. 2023, 21.24
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 21.24
Deli članek:

Saga okoli donacij mengeškemu gasilcu Sandiju Zajcu se je kot kaže razpletla s končno razdeljenim denarjem, njegovim povratkom v gasilske vrste in odstopom predsednika gasilskega društva PGD Mengeš Sandija Jakliča.

PGD Mengeš
Sandi Zajc

Da je denar, skupno nekaj več kot pol milijona evrov, končno razdeljen, nedavno na Facebooku naznanili mengeški gasilci. Okoli zgodbe je bilo prelitega že veliko, preveliko črnila, zato je ni vredno obnavljati. So pa v PGD Mengeš v svoji zadnji objavi navedli, da jih je postavila v »nezavidljiv položaj in pred velik izziv,« zato se jim je zdelo vredno javnosti predstaviti tudi svoj pogled. Če ne kaj drugega, kot »pomoč in opomin vsem, ki se bodo podobnih stvari lotevali v prihodnosti.« Po njihovih navedbah je tako odmevna intervencija v mengeškemu vrtcu kot vse, kar je sledilo, v resnici potekalo precej drugače od tega, kar je bilo v javnosti predstavljeno prek medijev in določenih posameznikov.

Ozadje okoli donacij in dogajanja v prostovoljnem gasilskem društvu so izčrpno opisali v svoji objavi. Če se bo s tem saga zaključila, bo pokazal čas. A je del epiloga tudi ta, da je predsednik PGD Mengeš Sandi Jaklič, ki si je po navedbah poveljnika društva Gregorja Tomažina vzel pravico, da je na lastno pest »izkoristil tekoči račun društva in račun družabnega medija (Facebook-a), za pridobivanje donacij v korist posameznika,« včeraj odstopil. Sandi Zajc, ki se je znašel v samem središču te zgodbe in ki so ga v PGD Mengeš začasno suspendirali, pa se vrača v operativo in je tako znova gasilec.

Sicer pa so v društvu razkrili tudi, kako so končno razdelili zbrani denar. Gre za skupno 508.277,29 evra sredstev, zbranih na računu PGD Mengeš. Glavnina, in sicer 378.484,4 evra gre v roke Zajca, njegova partnerica je prejela 95.547,12 evra, 34.245,77 evra pa ostaja v rokah društva.