Rafael Nadal

Španski as še ni prepričan, da se bo prihodnje leto upokojil

J.V./STA
7. 12. 2023, 20.34
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 20.38
Deli članek:

Španski zvezdnik Rafael Nadal po napovedani vrnitvi na teniška igrišča v posnetku na družbenih omrežjih ni potrdil, da bi lahko bila sezona 2024 njegova zadnja v karieri.

Profimedia
Rafael Nadal

Sedemintridesetletni Nadal je pred dnevi potrdil, da se bo na igrišča tekmovalno vrnil na začetku nove sezone na turnirju v Brisbanu. Tudi za odprto prvenstvo Avstralije bo izkoristil zaščiteno uvrstitev na lestvici ATP ter tam zaigral prvič po skoraj letu dni. Prav v Melbournu si je lani Nadal ob branjenju lovorike iz 2022 poškodoval kolk. Kasneje je zaradi ponavljajočih se težav in dveh operacij kolka predčasno sklenil sezono 2023 ter večkrat namignil, da bi lahko po koncu naslednje sezone končal kariero.

"Seveda obstaja možnost, da bo leto 2024 moje zadnje na turneji," je dejal 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. "Ker ta možnost obstaja, bom užival na vseh turnirjih, na katerih bom igral. Seveda pa konca kariere ne morem kar tako oznaniti, saj nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v prihodnosti. Ne želim postati suženj lastnih besed," je še dejal Majorčan.

"Mislim, da bi lahko bila naslednja sezona zadnja, ampak 100-odstotno ne morem biti prepričan, saj sem v vrnitev vložil ogromno truda ter trdo garal. Če bo telo fizično zdržalo in bom tekmovalen ter užival v tenisu, zakaj bi si postavil rok? To nima nobenega smisla," razmišlja trenutno 664. igralec lestvice ATP. Nadal je zadnji dvoboj odigral 18. januarja lani ob porazu proti Američanu Mackenzieju McDonaldu v drugem krogu OP Avstralije. V Melbournu se bo prvi grand slam sezone začel 14. januarja.