Živalski vrt

Opazili tigra s čevljem v gobcu, v brlogu jih je pričakala groza

R.T.
7. 12. 2023, 20.32
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 21.28
Deli članek:

V pakistanskem živalskem vrtu je kruto usodo dočakal zaenkrat še neznan moški. Živalski vrt so zaradi preiskave začasno zaprli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Uslužbenci živalskega vrta Sherbagh v mestu Bahawalpur na vzhodu Pakistana so v sredo med čiščenjem srečali tigra, ki se je naokoli klatil s čevljem v gobcu. Takoj jih je prešinilo, da to ne more pomeniti nič dobrega. »Ko so čistili živalski vrt in brloge, so videli žival, ki je imela v gobcu čevelj. Vse skupaj jim je bilo sumljivo, nato so v brlogu našli truplo,« je za lokalne medije dejal tamkajšnji uradnik Zaheer Anwar.

Čeprav so našli truplo, identitete žrtve še ne poznajo. Prav tako ne vedo, kako se je moški znašel v ograjenem prostoru znotraj živalskega vrta. Anwar je nekoliko žolčno pripomnil, da »zaenkrat ocenjujejo, da je šlo za norca, ker razumna oseba ne bi skočila v brlog.« Sicer pa naj bi glede na prve ugotovitve moški umrl približno tri ure preden so ga našli. Tako je pojasnil Zafarullah, uradnik, zaposlen v tamkajšnji reševalni službi. Po njegovih besedah so mu tigri - v ograjenem prostoru se nahajajo trije - oglodali noge. Truplo so poslali na obdukcijo, kjer se z njim ukvarjajo forenzični izvedenci. Glede na prve rezultate se je moški nepresenetljivo poskušal braniti, a je bil neuspešen. To pa posledično pomeni, da je bil v trenutku, ko se je znašel v brlogu, še živ. S tem je izključena možnost, da bi med tigre nekdo vrgel truplo.

Preiskava dogodka je še v teku, po poročanju lokalnih medijev pa bodo izsledki znani v slabem tednu dni. Do takrat bo živalski vrt zaprt.