Grozljivo

Umora 67-letnice v Kočevju osumljen sin; vsi pravijo, da je narkoman

J.V.
7. 12. 2023, 18.34
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 18.34
Deli članek:

Sosedje so povedali, da so nazadnje v petek ali soboto slišal vpitje in takrat naj bi sin mamo tako hudo pretepel, da je zaradi poškodb umrla. Policisti so jo našli v kopalnici.

M. G. / Dolenjski list
V tem stanovanjskem bloku se je zgodil umor.

Že včeraj smo poročali o nasilni smrti 67-letne ženske v Kočevju, policisti pa so v zvezi s primerom odvzeli prostost 40-letnemu osumljencu, ki je s pokojno v sorodstvenem razmerju. Po poročanju Dolenjskega lista je osumljenec sin, s katerim je pokojna živela v najemniškem stanovanju nekdanjega t.i. samskega bloka na Trgu sv. Jerneja v središču Kočevja. Sosedje so povedali, da so nazadnje v petek ali soboto slišal vpitje in takrat naj bi sin mamo tako hudo pretepel, da je zaradi poškodb umrla. Policisti so jo našli v kopalnici.

Osumljenec se je do sosedov vedel primerno, do mame pa je bil nasilen, še posebej okoli prvega v mesecu, ko je prejela pokojnino, so za Dolenjski list povedali sosedje. "Verjetno je bilo tako tudi ob koncu tedna ali med vikendom, ko jo je pretepel. Jaz je od takrat nisem videla. Ko je policija stopila v stanovanje, sem že slutila, da se ji je pripetilo najhujše," je dejala ena od sosed. Vsi sogovorniki so pritrdili, da je bil sin narkoman in da je od mame izsiljeval denar za mamila. Kaj je bilo v ozadju okrutnega dejanja, bo pokazala policijska preiskava.