Sporočilo za javnost

Mengeški gasilci glede Zajca: Težko razumemo nekatera njegova ravnanja

D.K.
14. 11. 2023, 13.34
Posodobljeno: 14. 11. 2023, 14.18
Deli članek:

Saga okoli požrtvovalnega gasilca Sandija Zajca in izplačila denarja se nadaljuje. In se, kot kaže, še ne bo kmalu zaključila.

PGD Mengeš
Sandi Zajc

Donacije slovenske javnosti, ki je želela nesebično pomagati herojskemu gasilcu, so še vedno na računu Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš, ki pa se je danes oglasilo na družbenem omrežju Facebook. 

Komu bo pripadalo več kot 280.000,00 €, ki so jih ljudje namenili Sandiju?

Spomnimo, po katastrofalnih poplavah je PGD Mengeš začelo zbirati denar za Sandija Zajca. Pred dnevi pa se je zataknilo pri nakazilu denarja, poraja se vprašanje, komu pripada. Ali bo ta denar pripadel prostovoljnemu gasilcu ali njegovi ženi, ki živi v poplavljeni hiši. Zajc naj bi ženo z otroki namreč zapustil, zdaj pa želi kupiti drugo hišo.  Ob vsem tem pa so ga člani operativne enote PGD Mengeš soglasno izločili iz operative, kar pomeni, da ne bo smel sodelovati na intervencijah, o čemer smo prav tako že poročali. 

Danes pa so gasilci PGD Mengeš v sporočilu za javnost med drugim povzeli celotno dogajanje glede zbiranja donacij in poudarili, da so se vsi, vključno z odvetniki vseh strani, strinjali, da lahko zamaknejo nakazilo denarja, ki so ga v društvu zbrali za njihovega člana Sandija, in sicer do naslednje seje UO in NO PGD Mengeš, ki bo 21. 11. 2023. "Potrebno je omeniti tudi, da se je s sprejetjem tega sklepa strinjal Sandi Zajc oz. v njegovem imenu njegov odvetnik, zato težko razumemo nekatera njegova nadaljnja ravnanja. Vse vpletene strani so se namreč dogovorile, da se vzdržijo javnega oz. medijskega obravnavanja zadeve," so navedli. 

Po njihovih navedbah naj bi do 30. 9. 2023 na račun PGD Mengeš za Sandija Zajca zbrali 280.556,55 evra namenskih sredstev, ki za zdaj ostajajo na njihovem računu. Brez namena pa so zbrali 232.753,24 evra. Komu in na kakšen način bodo razdelili donacije, glede na zapis PGD Mengeš še vedno ni znano.