Odprava posledic

V Čepovanu poškodovalo tudi betonske drogove, nekateri še vedno brez elektrike

S.R.
27. 7. 2023, 10.17
Posodobljeno: 27. 7. 2023, 10.21
Deli članek:

Pristojne službe na severnem Primorskem še vedno odstranjujejo posledice ujm, ki so tam pustošila v ponedeljek in v noči na torek.

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Posledice neurja v Čepovanu.

Kot smo že poročali, je bilo najhuje na Čepovanskega dola, kjer je hud vetrolom močno poškodoval tamkajšnje stavbe. Pristojni so navedli celo, da v Čepovanu ni hiše, ki bi ostala nepoškodovana, župana občine Nova Gorica Samo Turel pa je dejal, da je tam »prav srhljivo opustošeno.«

Iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko so danes sporočili, da z odpravljanjem posledic toče in orkanskega vetra nadaljujejo. Potrdili so, da imajo največ dela še vedno v naselju Čepovan in njegovi okolici, kjer je treba vsaj za silo pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje. Domačinom so tudi danes na pomoč priskočili pripadniki Slovenske vojske. Po navedbah poveljnika civilne zaščite mestne občine Nova Gorica Andreja Biaggia je danes v Čepovanu in Lokovcu na terenu kar 145 ljudi, vključno s 63 gasilci in 31 vojaki. Prisotni so tudi pripadniki civilne zaščite, delavci podjetja Elektro Primorska in drugi, kot so denimo zaposleni v podjetju Gonzaga, ki mu je ujma močno poškodovala proizvodne in skladiščne prostore. Na širšem območju je sicer znova stekla oskrba z električno energijo, a ta še ni prišla do vseh, temveč le do večine gospodinjstev. Posamezna gospodinjstva si morajo še vedno pomagati z agregati. »Neurje je namreč poškodovalo številne električne drogove, tudi betonske, ki jih je potrebno nadomestiti,« so pojasnili v civilni zaščiti.