Pomagamo

Bodoča starša Kaja in Gorazd iz Kamnika zaradi neurij ostala brez doma

P.K.
26. 7. 2023, 15.37
Posodobljeno: 26. 7. 2023, 15.42
Deli članek:

Naše uredništvo ste opozorili na zgodbo mladega para, ki so ju neurja, v primežu katerih je Slovenija že dva tedna, močno prizadela. Ostala sta brez hiše, v kateri se pripravljata na prihod novega družinskega člana.

Facebook
Popolnoma uničena streha.

Kaja in Gorazd sta se v stiski odločila obrniti na dobre ljudi. Na Facebook sta napisala ganljivo pismo, v katerem opisujeta težko situacijo, v kateri sta se znašla. V njej sta zapisala, da se jima čez mesec in pol pridruži še dojenček, česar se zelo veselita, a kar se je zgodilo prejšnji teden, jima povzroča obilo skrbi.

Facebook
Streho je odneslo in zdaj skozi strop pronica voda.

"Prejšnjo sredo smo imeli v Kamniku grozno nevihto. V trenutku je močno zaropotalo in se streslo. Pred najinimi očmi nam je dobesedno odtrgalo del strehe nad glavo in ostala sva  tik pred prihodom novega člana sva ostala brez doma. Že prvi dan je voda začela pronicati skozi strop, v naslednjih dneh pa je kljub neumorni pomoči gasilcev in sosedov kapljalo praktično od povsod in hišo namočilo do kleti. Zdaj je obnova že tako stare hiše brezizhodna. Ker Gorazd v teh mesecih ravno zaključuje magistrski študij, Kaji pa se je tri dni pred nesrečo iztekla pogodba dela učiteljice, je vse skupaj še težje," sta pojasnila svoj položaj.

Začasno stanovanje

Na koncu sta napisala, da jim ni enostavno prositi za pomoč, "ampak trenutno ne vidiva druge rešitve," so njune besede. Ta hip v Kamniku iščeta najemniško stanovanje in zadovoljna bosta, če jima boste glede tega lahko dali kakšno informacijo. "Tudi vsakršen prispevek nama pride še kako prav. V kolikor kdo čuti, da bi nama lahko pomagal, so spodaj podatki za nakazilo."

Kajine in Gorazdove podatke za donacijo in informacije v zvezi s prostim stanovanjem v Kamniku, hranimo v uredništvu. Stopite v stik z nami: redakcija@svet24.si