V divjino

Želeli sta pobegniti od sveta, a sta skupaj s sinom in nečakom pobegnili v smrt

R.T.
27. 7. 2023, 09.06
Posodobljeno: 27. 7. 2023, 09.07
Deli članek:

V divjini, na odročnem območju v gorovju Kolorada, so naleteli na posmrtne ostanke treh oseb. Znano je, za koga gre in kaj je trojica tam počela. Ni pa še znano, kako so umrli.

Profimedia
Našli so jih na območju nacionalnega parka Gunnison.

Na začetku julija letos je nek pohodnik na območju nacionalnega parka Gunnison, obsežnega gozdnatega območja približno 15 kilometrov od že tako odročnega kraja Ohio City v ameriški zvezni državi Kolorado, naletel na nekaj, kar je bilo videti kot zapuščen tabor. Ko si je zadevo ogledal pobližje, je pred družinskim šotorom zapazil posmrtne ostanke. Še dve trupli je nato našel v šotoru. Na kraj so prispeli kriminalisti, ki so ob šotoru našli še prazne konzerve, knjige in prostor, ki je služil kot stranišče. Trupla so predali forenzičnim izvedencem, ki so hitro ugotovili, da je bila trojica močno podhranjena. Natančen vzrok smrti vseh treh posameznikov še ni znan, saj pristojni še vedno čakajo na rezultate toksikološke preiskave, zaenkrat pa obstajajo tri hipoteze. In sicer, da so umrli zaradi izstradanosti, podhladitve ali pa zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Na kraju namreč niso našli sledi kakršnih koli vozil, prav tako tam ni bilo nobenega orožja. Domneva se, da je skupina umrla med letošnjo zimo, ki je bila na tem območju še posebej huda.

Zdaj je sicer že znano, kdo so pokojni. Kot so v torek pojasnili pristojni, gre za 41 in 42 let stari sestri Christino in Rebecco Vance ter Rebeccinega 14-letnega sina. Gre za družino, ki se je odločila, da bo živela »zunaj civilizacije.« Kot je za časnik Gazette pojasnila polsestra obeh pokojnih sester Trevala Jara, se je trojica v divjino odpravila lansko poletje, da bi »pobegnila svetu.« Razodela je še, da sestri nista bili vešči preživetja v naravi. Vso znanje na tem področju sta pridobili s pomočjo posnetkov na YouTubu in raziskovanja po spletu. Trevala je še dodala, da so jih poskušali ustaviti, a njeni polsestri preprosto »nista želeli poslušati. Bili sta odločeni.« Po njenih besedah je bila zlasti Rebecca zelo zaskrbljena nad dogajanjem po svetu, pri čemer je piko na i predstavljala pandemija covida-19. Christine se je sestri in nečaku pridružila predvsem iz skrbi, da ne bi bila sama.