Foto

Starše iz Polzele in Žalca zmrazilo, ko so po neurju videli slike tabora, kjer so bivali njihovi otroci

P.K.
14. 7. 2023, 07.01
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 07.11
Deli članek:

Včeraj so za svoje otroke trepetali starši, ki imajo svoje otroke na taborih v Posočju. Situacija v dveh je bila tako resna, da so morali mlade planince nemudoma evakuirati.

Občina Bovec
V tem planinskem kampu v Čezsoči je bivalo 71 otrok s spremljevalci. Z njimi je vse v redu. Prizor je pa pretresljiv.

Včeraj zgodaj zjutraj je močna nevihta na Bovške povzročila veliko materialne škode in ogrozila človeška življenja. Hudo jo je skupil planinski kamp pri Čezsoči, kjer je neurje z močnimi nalivi in hudim vetrom povsem razdejalo šotorišče, kjer so po naših informacija bivali mladi planinci - otroci iz območja Polzele in Žalca.

A na srečo so vsi ravnali prisebno in so se pravočasno zaščitili, poleg tega so pomembno vlogo odigrali lokalni gasilci, ki so jih pravočasno spravili na varno. Bovški župan Valter Mlekuž, ki je dogajanje budno spremljal, je bil, ko so otroke pripeljali v gasilski dom, vidno olajšan in ponosen.

Vsi so si oddahnili

Akcija je stela tako ubrano in hitro, da se je gasilcem namenil zahvalne besede tudi javno: "Še enkrat se lahko samo iskreno zahvalim vsem gasilkam in gasilcem za hitro in kakovostno izvedeno intervencijo. Tokrat ni šlo le za materialno škodo, temveč so bila ogrožena tudi življenja udeležencev planinskega kampa pri Čezsoči. Skupaj s spremljevalci je bilo 71 udeležencev planinskega kampa. Vse so uspešno rešili in otroke namestili v prostore gasilskega doma Bovec. Seveda pa pohvale in zahvale tudi drugim, ki so sodelovali pri odstranjevanju posledic neurja," je sporočil.

Vsem, ki so sodelovali v intervenciji, se zahvaljujeta tudi župana Občin Žalec in Polzela Janko Kos in Jože Kužnik, ki predstavljata občini, iz katerih prihajajo otroci, ki so bivali v planinskem kampu.