FOTO & VIDEO

V Požaru pri Šibeniku poškodovani trije gasilci

J.V.
13. 7. 2023, 21.45
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 07.12
Deli članek:

Pri nas pustošijo neurja, našim južnim sosedom pa dan greni velik požar na območju Šibenika.

Twitter/MORH
Grozljivka iz zraka.

Požar, ki je na pobočju nad Grebaštico v bližini Šibenika izbruhnil včeraj okoli 11. ure, je hrvaškim gasilcem uspelo omejiti, a je na določenih območjih še vedno aktiven.

Pri gašenju so se zaradi vdihavanja dima poškodovali trije gasilci, ki so jim pomagali na kraju, je sporočila Hrvaška gasilska zveza. Z ognjem se še vedno bori več kot 150 gasilcev, ki imajo pomoč tudi iz zraka.

"Gašenje še naprej otežuje veter, ki pa oslabi. Trava je visoka, zlasti po padavinah, ki smo jim bili priča v zadnjih mesecih, zato je dobra podlaga za hitro širjenje požarov," je za Sibenik.in poudaril poveljnik Gasilske zveze Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Stanje je v tem trenutku precej boljše kot popoldan, stanovanjski objekti niso ogroženi, gasilci pa ostajajo na terenu vso noč in bodo storili vse, da požar ustavijo ter zaščitijo življenja in lastnino domačinov. Po prvih ocenah je zgorelo okoli 600 hektarjev površine.

Mesto Šibenik je zagotovilo nastanitve vsem tistim, ki jih ogroža požar, in sicer v športni dvoarni Baldekin, kjer so nastanjene tudi družine iz Slovenije, je za lokalni portal Sibenik.in povedal vodja štaba civilne zaščite mesta Danijel Mileta.