Štirje poškodovani

(Foto) Groza v Hamburgu: Mercedes s polno hitrostjo v kombi in trgovino, pešcu odtrgalo ud

R.T.
2. 7. 2024, 15.16
Posodobljeno: 2. 7. 2024, 15.16
Deli članek:

V hudi nesreči v središču Hamburga, za katero je poskrbel voznik mogočnega mercedesa AMG GLE 63S, so se poškodovale najmanj štiri osebe. Ena je v kritičnem stanju.

Profimedia
Posledice današnje nesreče v središču Hamburga.

Obiskovalce ene od trgovin v središču Hamburga je danes zjutraj presenetil hrup, nato je počilo, naokoli pa so poletele razbitine. V kombinirano vozilo za dostavo hrane, ki je bilo parkirano pred vhodom v trgovino, v podporni steber in cvetlični koriti je z veliko hitrostjo treščil črn mercedes. Kot je za nemški tabloid Bild potrdil tiskovni predstavnik policije, so se v nesreči poškodovale najmanj štiri osebe, od katerih je najmanj ena utrpela hude poškodbe. Sila je bila namreč tako velika, da je parkiran kombi odbilo v enega od pešcev, ki so stali v bližini. Slednjega, ki naj bi mu po poročanju Bilda v nesreči celo amputiralo enega od udov, so morali na kraju oživljati. Njegovo življenje je še vedno ogroženo. V bolnišnici sta pristala tudi voznik mercedesa in njegov sopotnik, a sta oba utrpela le lažje poškodbe.

Profimedia
Posledice današnje nesreče v središču Hamburga.

Na kraju nesreče je posredovalo kar 50 gasilcev in reševalcev, pridrveli so seveda tudi policisti, ki vse okoliščine še preiskujejo. Z iskanjem očividcev nimajo težav, saj se je nesreča zgodila na prometni ulici, samo grozo pa naj bi na lastne oči videlo najmanj 25 ljudi. Po navedbah ene od prič je mercedes, namesto da bi zavil desno, zapeljal naravnost v trgovino. »S polno hitrostjo je peljal mimo vseh stoječih avtomobilov, čez kolesarsko stezo in prometno oviro. Po moji oceni je čez križišče pridrvel s približno 70 kilometri na uro,« je opisala. Po navedbah gasilcev je bilo trčenje tako silovito, da se razbitine nahajajo tudi 150 metrov od kraja nesreče.

Profimedia
Posledice današnje nesreče v središču Hamburga.