Če ni, se naredi

Britanci na Šibeniku odvijačili klopco, da so lahko zapeljali avtobus na obalo

A. M.
2. 7. 2024, 15.16
Posodobljeno: 2. 7. 2024, 15.18
Deli članek:

Turisti so pri občudovanju lepot svojih destinacij včasih res kreativni. Zadnji tak primer prihaja iz Šibenika, kjer so se Britanci odločili, da je peš cona med cesto in obalo preprosto preveč zanje. Zato so situacijo rešili po svoje.

Morski.hr
Britancev javna infrastruktura ne ustavi pri iskanju parkinga.

Avtobus z registracijo Velike Britanije se je, na veliko presenečenje domačinov in zaposlenih hotela, včeraj dopoldan znašel na šibeniški rivi, v bližini katedrale in pred hotelom Jadran, poroča Morski.hr. Slednje ne bi bilo nič nenavadnega, če bi dovoz na rivo obstajal. Vendar ne obstaja – riva je peš cona, obdana s klopcami, in dovoz tako velikega vozila nanjo sploh ni fizično mogoč. Izkazalo se je, da je nekdo z avtobusa preprosto odvijačil klopce, da je avtobus lahko zavil na rivo, in tam parkiral.

Komunalni redar mesta Šibenik ni mogel verjeti svojim očem, ko je posnel točne številke registrske tablice. Avtobus je opozoril, da na rivi nima kaj početi, vendar je dobil zelo nenavaden in težko verjeten odgovor – v hotelu Jadran naj bi namreč rekli, da lahko parkirajo na rivi. In so zato to storili. V hotelu to zanikajo, in seveda jim nikakor niso svetovali, naj odvijačijo javne klopce, da bi lahko dovozili v peš cono. A Britanci se niso dali, po prepiru z redarjem so se prestavili le nekaj metrov nižje, in avtobus pustili na rivi.

Kakšna bo kazen, še ni znano.