Možna tudi razlastitev

Rušenje Jelinčičeve hiše: To pravi župan Janković

G.G./STA
21. 2. 2023, 17.11
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 17.23
Deli članek:

"Ali je treba vilo nujno porušiti ali pa je mogoče graditi kljub temu, je še vedno odprto," pravi ljubljanski župan Zoran Janković.

Bobo
Pred leti je bila Jelinčičeva hiša tudi tarča vandalizma.

Spletni portal Necenzurirano je poročal, da je hiša predsednika SNS Zmaga Jelinčiča v prostorskih aktih Mestne občine Ljubljana (MOL) namenjena za rušenje. Hiša namreč stoji na križišču Tobačne ulice in Bleiweisove ceste. V prostorskih aktih občine, ki jih je ta sprejela leta 2009, naj namreč ne bi več ležala na stavbnem zemljišču, ampak na območju, predvidenem za gradnjo ceste za sosesko z več stolpnicami.

Janković je potrdil, da je bil občinski prostorski načrt spremenjen, kakšna bo usoda hiše, pa je po njegovih besedah odvisno predvsem od investitorja soseske, ki pa se je do zdaj večkrat spremenil. Do zadnje spremembe je prišlo pred letom in pol, novi lastnik pa občini še ni predstavil svojih namenov, je povedal. "Ali je treba vilo nujno porušiti ali pa je mogoče graditi kljub temu, je še vedno odprto," pravi Janković. "Gre za to, da bo tisti, ki bo gradil, prišel z nekim predlogom in potem bomo videli, kako bomo ravnali," je dejal in dodal, da občina za hišo ne bo plačala treh milijonov evrov, kot naj bi zanjo neuradno zahteval Jelinčič. Ena od možnosti je tudi razlastitev.