Ob stopu še vedno nujno potrdilo

Omilitev režima PCT na Petrolovih bencinskih servisih

R.T.
15. 9. 2021, 18.11
Posodobljeno: 16. 9. 2021, 07.18
Deli članek:

Včeraj dopoldan je zaradi nujnosti pogoja PCT prišlo do nekaj zapletov in hudih besed pri točenju bencina na bencinskih servisih. Popoldne je prišlo do spremembe.

STA
Obvestilo o izpolnjevanju pogoja PCT na bencinskem servisu.

Najbolj odmeven incident se je pripetil v Brežicah, kjer je nek poskušal brez potrdila PCT natočiti gorivo. Uslužbenec Petrola mu tega ni smel dopustiti, saj bencinski servisi tokrat ne spadajo med izjeme. Možakar je zaklenil avtomobil in odkorakal stran ter tako zasedel eno izmed treh črpalnih mest. Avto je po prijavi Petrola odstranila policija, ki zdaj vodi postopek zoper to osebo. Tudi drugod je bilo nekaj nejevolje med kupci, zaposleni pa so bili deležni številnih žaljivk in zmerjanja.

V popoldanskih urah pa je prišlo do spremembe. Predstavnik za odnose z javnostmi na Petrolu Aleksander Salkič je povedal, da so nekoliko omilili pravila. Če so dopoldan točilno mesto odklenili šele, ko je stranka pokazala potrdilo PCT, so v popoldanskih urah omogočili točenje goriva. Pogoj PCT je sicer še vedno obvezen ob vstopu v prodajalne bencinskih servisov. Na Petrolu zato svetujejo tistim, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, da plačujejo s pomočjo aplikacij ali z bančnimi karticami, kjer je to omogočeno.