konstruktivna nezaupnica

Janša o peki kruha, Tonin drzno: »Brez NSi v tem mandatu ni nobene vlade«

C.E.
8. 1. 2021, 13.12
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 14.04
Deli članek:

Prvak Desusa pričakuje vložitev konstruktivne nezaupnice 15. januarja, premier Janez Janša pa pravi, da takrat pričakujejo vrh epidemije.

Bobo
Tonin je prepričan, da bo vlada uspešno pripeljala mandat do konca.

Janša pravi, da je institut vložitve konstruktivne nezaupnice legitimen, presojo, kaj je v ozadju in koliko je v času epidemije »moralno« primeren pa prepušča državljanom.

Predsednik SDS je opozoril, da skušajo vlado vnovič sestaviti v glavnem iste stranke in poslanci, ki so jo že imeli. Ob tem je začuden, ko opozicija pravi, da bodo v času epidemije v letu in pol naredili, kar po njegovem mnenju niso uspeli v leto in pol normalnega časa. »Iz te moke ne bo kruha, tudi če bo peka dana v peč,« je Janša s pregovorom ponazoril možnost uspeha delovanja vlade pod vodstvom KUL.

Skratka, Janša pravi, da se z govoricam in delovanjem opozicije »čim manj obremenjujejo«. »Mislim, da bo ta vlada normalno delala naprej po 15. in 21. januarju in da bomo ustavili epidemijo in uspešno zaključili mandat,« je sklenil Janša.

Svoj piskrček pa je pristavil predsednik NSi Matej Tonin. Dejal je, da se trenutno opozicija v času »prve vlade« ni naučila ničesar: »Brez NSi v tem mandatu ni nobene vlade.«