tudi denarna nagrada

Posvojeno psičko Belo iščejo že dva tedna. Ste jo videli?

A.S.
8. 1. 2021, 10.36
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 13.11
Deli članek:

Lastniki obljubljajo tudi denarno nagrado.

Društvo za pomoč hrtom
Psička Bela

Pogrešana je posvojena psička, ki nosi ime Bela. Gre za psa tigrasto rjave barve pasme hrt galgo.

"Belo je nekaj prestrašilo, s povodcem se je iztrgala iz rok posvojiteljev, povodec za njo jo je plašil in v brezglavem strahu je v nedeljo, 26.12., dopoldne pobegnila s Prul po Dolenjski cesti proti Supernovi na Rudniku. Oblečena je bila v rjav plašček in roza oprsnico," so zapisali na Društvu za pomoč hrtom.

Društvo za pomoč hrtom
Psička Bela

V društvu so opozorili tudi, da so galgi hitri tekači in lahko pretečejo veliko kilometrov. Več deset ljudi (med njimi tudi drugi posvojitelji hrtov) je prečesalo območje Barja, o Beli pa ne duha ne sluha. Lastniki obljubljajo tudi denarno nagrado. 

Izredno plašna

Psička je v svoj dom v Sloveniji sicer prispela pred tremi meseci. Preden so jo v Španiji rešili prostovoljci iz zavetišča pa je imela z ljudmi slabe izkušnje, zato je izredno plašna. Lastniki in člani omenjenega društva zato opozarjajo: "Prosimo, da je ne lovite in ne kričite za njo".

Vse, ki bi jo videli prosijo, da jih obvestijo o lokaciji psičke na eno od telefonskih številk: 051 605 603 (Tomaž), 041 465 566 (Špela), 040 308 203 (Nika).