Prva smrtna žrtev letos

FOTO: Po prehitevanju drsela proti tovornjaku: posledice trka so grozljive

R.T.
8. 1. 2021, 10.43
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 16.52
Deli članek:

Na regionalni cesti med Kranjem in Medvodami se je zgodaj zjutraj pripetila najhujša možna prometna nesreča.

PU Kranj
Povsem izmaličen avto nesrečne voznice.

Voznica je prehitevala tovorno vozilo. Med vračanjem na svojo stran cestišča je izgubila nadzor nad avtomobilom. Avto je začel drseti in tako je silovito trčil v drugo tovorno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Voznica je umrla na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gre za prvo prometno nesrečo s smrtnim izidom v letu 2021. V lanskem letu smo na slovenskih cestah zabeležili najnižje število smrtnih prometnih nesreč (80) v zgodovini beleženja. Če pogledamo samo Gorenjsko, jih je lani življenje izgubilo 11, leto prej 9.

Policisti v povezavi s to nesrečo išče voznika tovornega vozila (cisterne), ki se je med vožnjo umikal smrtno ponesrečeni voznici, ko je ta nepravilno prehitevala. Policija prosi, da se jim voznik javi na interventno številko 113.

S policije so postregli tudi s »polpreteklo« zgodovino tragičnih nesreč. Spomnili so, da se je lani prva hujša nesreča pripetila na Lipcah, ko je voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest oseb.