Kradel kot sraka

Za vsega slabih 8 evrov pogumni prodajalki sredi Maribora izpulil šop las

S.R.
8. 1. 2021, 13.08
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 13.09
Deli članek:

39-letnik se je podal na neuspešno lopovsko pustolovščino.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kaj je rojilo po glavi temu mariborskemu tatiču, ni znano, so ga pa neizmerno srbeli prsti. Zgodilo se je včeraj popoldne v prodajalni v središču Maribora, kjer je 39-letni lopov odtujil tri različne artikle. Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za njim in ga tudi dohitela, sporočajo iz PU Maribor. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa jih plača, ter mu jih želela odvzeti. Temu se je uprl, prodajalko z eno roko prijel za roko, z drugo pa za lase. Med prerivanjem ji je celo izpulil šop las. Prodajalki je vseeno uspelo zadržati dva ukradena artikla, ničpridi pa je s tretjim uspelo peš pobegniti proti Slomškovemu trgu. Ni prišel daleč, saj so ga policisti tam le nekaj trenutkov pozneje prijeli in mu odvzeli še tretji artikel.

Opozorili so njegovo nerazumnost, da se je do prodajalke tako nasilno odzval zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evra. Pri tem so izpostavili pogum in odločnost prodajalke, a vseeno svetujejo, naj se "oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja. Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje."

Nadaljeval svojo pustolovščino

Osumljenca bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Njegov roparski pohod se na tej točki sicer ni končal. Mariborski policisti so ob tem dodali, da so slabi dve uri pozneje istega 39-letnika v drugi prodajalni prijeli varnostniki. Tam si je nagrabil za 22,26 evra artiklov. Ni minilo več kot uro, ko so ga v isti prodajalni znova zasačili pri kraji, ki pa je bila tokrat bolj skromna. Na prste so se mu prilepili trije artikli v vrednosti 2,82 evra. Ker odgovorna oseba v zadnjih dveh primerih ni podala predloga za pregon, ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.