Trije poškodovani

FOTO: Eksplozija na avtobusni postaji v Celju posledica uhajanja plina

C.E.
8. 1. 2021, 13.25
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 16.15
Deli članek:

Ob pol enih je počilo na glavni avtobusni postaji v Celju.

Novi Tednik / Andraž Purg - GrupA
Eksplozija na avtobusni postaji v Celju.

Iz Energetike Celje so sporočili, da so ugotovili okvaro na cevi hišnega priključka na avtobusni postaji, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina. "Dežurna ekipa je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom," so sporočili iz podjetja.

S Policijske uprave Celje so sprva sporočili, da sta se v eksploziji poškodovali dve osebi, pozneje pa dodali, da se je poškodovala še tretja oseba. Dve poškodovani osebi sta pristali v bolnišnici, a nista v kritičnem stanju.

Novi tednik / Andraž Purg - GrupA
Gasilci na kraju eksplozije na avtobusni postaji v Celju.

V celjski bolnišnici pa so za STA navedli, da so sprejeli tri poškodovance. "Vsi trije so še v diagnostičnem postopku, prvi pregledi pa kažejo, da so lažje poškodovani. Gre za udarnine, ki jih je povzročil udarni val eksplozije. Dva bosta predvidoma ostala na opazovanju v bolnišnici, eden pa naj bi bil po vsej opravljeni diagnostiki odpuščen v domačo oskrbo," so še navedli v bolnišnici.

S celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje so medtem sporočili, da je zaradi izrednega dogodka do preklica zaprta Mariborska cesta v Celju v okolici nove avtobusne postaje. Policisti med tem občane pozivajo, naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.