Konec poletja

Sobotni uvod v širjenje neviht proti osrednji Sloveniji

G.G.
29. 8. 2020, 08.33
Posodobljeno: 29. 8. 2020, 15.46
Deli članek:

Napovedana sprememba vremena se bo počasi priplazila z zahoda.

meteo.si
Pas padavin se širi v notranjost.

Na zahodu in severozahodu Slovenije so plohe in nevihte že popestrile noč na soboto in soboto jutro. Ponekod je zagremlo, se močneje ulilo, sončni žarki pa so še vedno kukali izza oblakov. Čez dan se tako na severozahodu ne bo več ogrelo nad 22 ali 23 stopinj Celzija, drugod pa bo še povsem poletno, od 26 do 31 stopinj predvidevajo na Agenciji za okolje (Arso).

V nedeljo se bodo oblaki resneje organizirali in se odpravili na pot proti vzhodu. Vsaj do popoldneva bodo s seboj bodo prinesli padavine in nevihte, tako da bodo možna krajevna neurja, ki jih bo spremljal okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Temperature bodo potisnili nižje, od 20 do 26 stopinj naj bi bilo, na morju in povsem na vzhodu še do 29.

meteo.si
Predvidevanje za nedeljsko vreme.

V noči na ponedeljek bo dež prehodno povsod ponehal, delno se bo razjasnilo. V ponedeljek čez dan se bo od juga spet pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati. V torek dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature pa bodo dve ali tri stopinje nad 20.