mednarodno filozofsko delavnico in konferenco

Za preseganje problematike pomanjkanja človeštva

STA
29. 8. 2020, 08.18
Posodobljeno: 29. 8. 2020, 08.19
Deli članek:

Srednjeevropski raziskovalni inštitut Soren Kierkegaard in KUD Apokalipsa že osmič pripravljata mednarodno filozofsko delavnico in konferenco. Program danes uvaja zajtrk s filozofijo v družbi Jakuba Mareka, ki mu bo sledila delavnica.

Wikipedija
Søren Kierkegaard

Delavnica in konferenca z naslovom Tesnoba in dejanje v luči eksistencialne antropologije: družbena kritika sodobnosti sta namenjena širši javnosti, ki jo veseli bližje spoznavanje in razpravljanje o eksistencialni filozofiji ter družbeni kritiki.

"S svojo perečo sodobnostjo in odpiranjem prostora raznolikim filozofskim strujam v slovenski prostor vnaša trenutek preseganja problematike pomanjkanja človečanstva ter svit rešitev, dilem in razprav kot tistih najpomembnejših, ki nudijo mesto širjenju ter krepitvi teoretskega diskurza," so zapisali organizatorji.

Na delavnici in konferenci se bodo predstavili številni ugledni predavatelji iz Slovenije in tujine, nastope gostov, ki se zaradi zdravstvene krize ne bodo mogli fizično udeležiti konference, pa bomo ob pomoči aplikacije Zoom prenašali preko videa.

Današnji uvodni dan bo potekal v prostorih KUD Apokalipsa na naslovu Ulica Lili Novy 25, po nedeljskem premoru, namenjenem izletu udeležencev, pa na isti lokaciji v ponedeljek pripravljajo še en zajtrk s filozofijo, tokrat v družbi nemškega gosta Thomasa Diesnerja. Dopoldan bo potekala še delavnica z Igorjem Krajncem o strukturi in ciljih, filozofskemu popoldnevu pa bo sledil večerni dogodek z naslovom Poezija-podoba-glas.

V torek in sredo, 1. in 2. septembra, se dogajanje seli v Cankarjev dom, kjer se bo opoldan začela mednarodna filozofska konferenca, v sklopu katere bo v torek potekala še t.i. konferenca v konferenci, posvečena Mahatmi Gandhiju. Na njej se bodo predstavili domači in indijski poznavalci življenja in dela slovitega misleca, vizionarja in politika, še piše v sporočilu za javnost.