Nastradala pločevina

FOTO: Huda ura nad Trbovljami: klestila toča, ki ni prizanašala niti streham

J.P.
2. 7. 2020, 07.49
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 08.20
Deli članek:

Klestila je toča, poplavljala meteorna voda.

Profimedia
Nad Trbovljami se je razbesnela nevihta s točo (fotografija je simbolična).

Včeraj zvečer se je nad Trbovljami razbesnela nevihta, ki je, kot je razvidno s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje, domačinom povzročila nemalo preglavic.

Gasilci PGD Trbovlje mesto so tako posredovali na ulici Sallaumines, kjer so očistili odtoke v poslovnem objektu; v naselju Šuštarjeva kolonija, kjer je toča poškodovala streho dveh večstanovanjskih objektov; in na ulici Trg Svobode, kjer je veter poškodoval drevo ob večstanovanjskem objektu.

Na družabnih omrežjih je mogoče prebrati tudi, da je zaradi toče nastradalo več jeklenih konjičkov.

Skupaj z gasilci PGD Čeče pa so v naselju Ostenk še prekrili poškodovano streho stanovanjskega objekta.

Omenjeno prostovoljno gasilsko društvo je v naselju Čeče, katerega ime nosi, pomagalo tudi pri odstranjevanju nanosa meteornih voda na cestišču. Aktiviran je bil tudi poveljnik trboveljske civilne zaščite.

Tudi Hrastnik

Meteorne vode so poplavljale tudi v bližnjem Hrastniku. Gasilci PGD Hrastnik so morali posredovati pri podvozu ob tamkajšnji železniški postaji, ki se je znašel pod vodo in poplavljenem objektu na Trgu borcev NOB. Njihovo pozornost je terjal tudi potok Boben, ki je prestopil strugo, zaradi meteornih voda so posredovali tudi v Dolu pri Hrastniku in že omenjenih Čečah.