Dva okužena ostajata

Včeraj iz velenjske karantene 19 oseb, danes še 17: sami nadaljujejo z izolacijo

A.S./STA
4. 4. 2020, 13.29
Posodobljeno: 4. 4. 2020, 13.30
Deli članek:

Karanteno v velenjskemu hotelu Paka je po petkovi odredbi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, da osebe z izolacijo nadaljujejo na stalnem ali začasnem bivališču, v petek zapustilo 19 oseb, danes jih bo še 17.

STA
Sedem jih ostaja; dva sta potrjeno okužena s covidom-19.

Sedem jih ostaja; dva sta potrjeno okužena s covidom-19, pet pa jih še nima urejenega bivanja v Sloveniji, je sporočila Občina Velenje.

Že naročene in dostavljene obroke hrane je občina danes zjutraj razdelila delavcem na gradbiščih. Podarili so 19 zajtrkov, podarili pa bodo tudi vsa kosila, ki bodo ostala od danes, saj osebe zapuščajo hotel v različnih terminih, so še pojasnili na občini.

Po navedbah štaba civilne zaščite Zahodne Štajerske morajo osebe, ki bodo s karanteno nadaljevale na svojem domu, še naprej spremljati svoje zdravstveno stanje. V času prestajanja karantene doma ne smejo zapustiti, za dostavo osnovnih potrebščin morajo zaprositi svojce ali prijatelje, ki jim jih morajo dostaviti pred zaprta vrata bivališča. Če nimajo te možnosti, se lahko obrnejo na civilno zaščito in lokalno skupnost.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so za STA v petek povedali, da novih okužb pri osebah iz hotela Paka niso odkrili. Uradni govorec vlade Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci povedal, da najnovejših podatkov o tem, koliko ljudi ostaja v karanteni, še nima. Glede državljanov v karanteni v Dolgi vasi pa je dejal, da čakajo odločitev NIJZ.