Stik

V izolaciji tudi osebna zdravnica okuženega s koronavirusom

J.P.
5. 3. 2020, 08.26
Posodobljeno: 5. 3. 2020, 11.08
Deli članek:

Doslej so novi koronavirus potrdili v 83 državah, v 14 so zabeležili smrtne primere. Slovenska javnost je bila o prvem primeru okužbe pri nas obveščena v sredo zvečer.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Slovenski državljan, star okoli 60 let, je iz Maroka do Italije pripotoval z letalom, od tam pa pot nadaljeval do svojega doma v Sloveniji. Svojo osebno zdravnico (prvotno smo poročali, da je šlo za zdravnika) je z znaki okužbe obiskal v sredo. Zdravnica ga je nato napotila na infekcijsko kliniko, kjer so ga namestili v sobo, predvideno za prve okužene. 

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje predvidevajo, da je pacient imel kontakte z ljudmi, saj je med okužbo in obiskom pri zdravnici preteklo nekaj dni. Za zdaj kaže, da se je moški okužil v Maroku, so še sporočili. Še vedno pa ni jasno, kdaj je prišel v Slovenijo. Kakor tudi ne, v katerega od ljubljanskih zdravstvenih domov je zakorakal.

Obiskal ga je v ambulanti

Kot smo že pisali, moški zdravnice ni poklical in je obvestil o simptomih, kot to svetujejo pristojni, temveč jo je obiskal v ambulanti. Zato je zdaj v izolaciji tudi ona, je danes poročal Radio Slovenija.