Na cesti Kočevje - Ljubljana

VIDEO: Manever objestnega voznika: "Ne zavedajo se, kaj lahko stori 40-tonski tovornjak"

G.G.
26. 2. 2020, 09.31
Posodobljeno: 26. 2. 2020, 09.46
Deli članek:

Vozniki osebnih avtomobilov so pogosto kritični do prehitevanj tovornjakov. Kaj pa obratno?

YouTube
Nevarno je zapeljal tik pred tovornjak, na zadnjem sedežu pa je sedel otrok. "Mislim, da tu ni kaj dodati", nam je povedal voznik tovornjaka.

Poznamo skrajno počasna prehitevanja, ko tovornjak počasi leze mimo tovornjaka, za njim pa se na prehitevalnem pasu avtoceste vleče kolona nemirnih voznikov osebnih avtomobilov.

Tokratni posnetek, ki nam ga je poslal bralec, pa kaže na objestno početje voznika osebnega avtomobila. Voznik tovornjaka je peljal po cesti Ljubljana – Kočevje, med vzpenjanjem po klancu v bližini Pijave Gorice pa je na delu dvopasovne ceste prehitel šoferskega kolega v precej počasnejšem tovornjaku.

Voznik tovornjaka se je po prehitevanju vrnil na vozni pas, takoj zatem pa ga je prehitel voznik osebnega avtomobila in sunkovito zapeljal na vozni pas tik pred tovornjak. Potem pa je, kakšna predrznost, še močno zavrl, kot da bi s tem hotel dokazati svoj prav.

»Take stvari počnejo nespametni vozniki, ki se ne zavedajo, kaj lahko stori 40 tonski tovornjak,« nam je sporočil voznik tovornjaka.

Objestni manever pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku.