Odhod

Šarca zapušča eden najtesnejših sodelavcev

S.R./STA
28. 11. 2019, 19.26
Posodobljeno: 28. 11. 2019, 21.02
Deli članek:

Predsednik vlade Marjan Šarec je po poročanju Televizije Slovenija (TVS) ostal še brez enega tesnega sodelavca, njegov kabinet namreč zapušča državni sekretar Vojmir Urlep.

STA
Uradno naj bi njegovemu odstopu botrovale zdravstvene težave.

Vojmir Urlep, ki je bil v kabinetu predsednika vlade pristojen za koordinacijo med ministrstvi, je za TVS sporočil, da ima zdravstvene težave. Da so razlog za morebiten odhod zdravstvene težave, so potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade. Premier Marjan Šarec pa je ob robu prireditve Ambasadorji Hočmo cesto! na Ravnah na Koroškem dejal, da gre za občutljivo zadevo, saj ima Urlep resne zdravstvene težave in zato težko govori konkretno. Kot je še pojasnil, ga je Urlep, ki sicer zaenkrat ostaja zaposlen v njegovem kabinetu, obvestil, da bo "moral po vsej verjetnosti izpreči". Dodal je, da Urlep svoje življenje posvetil delu, to pa pusti svoj davek.

Na vprašanje, ali so zdravstvene težave edini razlog za njegov odhod, pa je Urlep odgovoril, da je "zdravje samo podlaga za to odločitev, ostalo je del politike". Po podatkih televizije naj bi bile v ozadju njegove odločitve kadrovske menjave v nekaterih državnih podjetjih, predvsem Petrolu in Telekomu, ki naj bi se zgodile brez njegove vednosti. 

Urlep je že drugi tesen Šarčev sodelavec, ki je letos zapustil njegov kabinet. Marca je odstopil Roman Kirn, ki je bil kot državni sekretar pristojen za zunanjo politiko.