Na švicarski avtocesti

FOTO: Iz ozadja se je s porschejem hitro bližal Darko G., počilo je, razletela se je pločevina, ugasnila so tri življenja

R.T.
28. 11. 2019, 18.27
Posodobljeno: 28. 11. 2019, 21.27
Deli članek:

Na švicarski avtocesti se je včeraj popoldne pripetila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe. Nesrečo je povzročil nepazljiv voznik avtomobila znamke Porsche Cayenne.

Kantonspolizei Aargau.
Posledice prometne nesreče na švicarski avtocesti.

Zaradi dela na cesti je bil na avtocesti pred predorom Bözberg v bližini švicarskega Effingena zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj, iz ozadja pa se je hitro bližal porsche, za volanom katerega je, kot danes poroča srbski Kurir, sedel 45-letni Darko G., sicer državljan Črne gore. Ta naj bi po prvih informacijah poskušal s kraja nesreče pobegniti, a so ga hitro ujeli, pri čemer je eden od očividcev pozneje pojasnil, da je najverjetneje šlo le za šok in ne pobeg.

Darko je s svojim vozilom Porsche Cayenne sicer trčil v vozilo znamke Renault Kadjar, potem ko je spregledal zoporo na prehitevalnem pasu. Hitrost je bila velika, s hitrim manevrom pa je s pehitevalnega pasu zavil desno, trčil v tovornjak s prikolico in nato še v renaulta, ki ga je odbilo v prikolico tovornjaka. Renault Kadjar je bil povsem uničen in hitro je postalo jasno, da osebe v avtomobilu niso preživele. Ugasnila so tri življenja. Šlo naj bi za tri odrasle z območja Basla. Darko jo je odnesel le z odrgninami. 

Policija je Darka aretirala 100 metrov od nesreče, kjer naj bi ustavil sam. »Bil sem neposredno za njimi. Voznik porscheja je bil v šoku, to je bilo očitno. Sprehodil se je 100 metrov naprej in se nato ustavil. Ni bilo videti, da je nameraval zbežati,« je pojasnil očividec. Darka so najprej prepeljali v bolnišnico, kjer so ga nato zaradi psihofizičnega stanja premestili na oddelek za psihiatrijo. Za švicarski Blick je spregovoril tudi eden njegovih sorodnikov, ki je pojasnil, da ga je v bolnišnici poskušal obiskati brat, a mu obiska niso dovolili. »Ne znam si pojasniti, kako je lahko povzročil takšno nesrečo. Pred nekaj tedni se je razšel s soprogo, od takrat je povsem izgubljen,« je dejala.