Afera Malenić

Svetovalec koprskega župana naj bi ponujal opustitev kazenskih ovadb, župan sprejel ponudbo

J.P./STA
28. 11. 2019, 14.52
Posodobljeno: 28. 11. 2019, 14.58
Deli članek:

Koprski župan Aleš Bržan je danes sporočil, da je sprejel ponudbo svojega svetovalca Roberta Šuca za prekinitev delovnega razmerja, potem ko je POP TV objavila posnetek Šucovega pogovora z direktorjem koprskega stanovanjskega sklada Goranom Malenićem.

STA
Aleš Bržan

Temu naj bi Šuc po aferi z vožnjo v opitem stanju ponujal opustitev pripravljenih kazenskih ovadb.

Možnost za obnovitev sodelovanja

"Zjutraj sem na svojo delovno mizo prejel prošnjo za razrešitev oziroma prekinitev pogodbe o zaposlitvi, ki jo je podpisal moj sodelavec Robert Šuc. V pismu je zagotovil, da ni zlorabil mojega zaupanja ali prekoračil svojih pooblastil, kot je bilo morda razumeti iz posnetka, objavljenega v sredo na televiziji," je Aleš Bržan dejal v izjavi za javnost v Kopru.

Kot je dodal, je Robert Šuc izrazil prepričanje, da bo to tudi zlahka dokazal na sodišču, za prošnjo za razrešitev pa se je odločil izključno zato, ker ne bi rad s svojo predkazensko ovadbo obremenjeval našega dela.

"Sam se najraje odločam na podlagi dejstev, ta pa še niso bila ugotovljena. Včerajšnji posnetek dopušča možnost, da bi moj sodelavec prekoračil svoja pooblastila, morda celo ravnal protipravno. Dejstvo pa je tudi, da nihče teh posnetkov še ne more potrditi kot verodostojne. Zato je prav, da o tem odloči postopek, da se opravi preiskavo in razišče okoliščine," je dejal Bržan.

Kot je še dodal koprski župan, je sam odločno proti vsakršnim protipravnim ravnanjem, če pa bi se izkazalo, da je šlo v primeru posnetka za konstrukt, pa bi lahko s Šucem tudi obnovil sodelovanje.

Ne predstavlja zakonske podlage

Nadzorniki koprskega javnega stanovanjskega sklada medtem na seji že več ur razpravljajo o usodi Gorana Malenića, ki so ga policisti nedavno ujeli vinjenega za volanom. Nadzorniki so se sicer že pridružili pozivu župana k odstopu Malenića, opozorili pa tudi, da omenjeni dogodek ne predstavlja zakonske podlage za njegovo razrešitev.