Gasilec junak

PGD Vrh pri Višnji gori smo predali agregat

Si.R.
28. 11. 2019, 19.03
Deli članek:

Vsi gasilci so junaki. Toda bralci ste izbrali enega, ki je s svojim dejanjem rešil življenje nekomu drugemu in ki pooseblja junaštvo naših gasilcev, ter mu podelili naziv gasilec junak. Kot se za laskavi naziv spodobi, mu pripadajo tudi nagrade in te smo izročili v torek.

Novice Svet24
Pred predajo agregata sta Primož Kastelic in Petra Rupnik gostovala na Televiziji Veseljak.

Spomnimo. Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji gori je v svojem prostem času dedku pomagal podirati drevesa, ko se je slednji nenadoma zgrudil. Samo treznemu razmišljanju svojega vnuka se lahko zahvali, da sta še danes lahko skupaj. Zgodba s srečnim koncem pa je med vsemi finalnimi zgodbami kandidatov za naziv gasilec junak navdihnila tudi vas, bralke in bralci našega časopisa, da ste Primožu Kastelicu namenili največ glasov in mu tako podelili častni naziv gasilec junak.

Novice Svet24
Akcija Gasilec junak je imela tudi dobrodelno noto, zbirali smo namreč sredstva za ustanovo Metoda Rotarja.

VESELI DARIL

Že v času trajanja akcije smo sporočili, da bosta zmagovalec in njegovo gasilsko društvo prejela lepa darila. Kastelicu smo tako že na prireditvi ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem v Cankarjevem domu, kjer smo laskavi naziv tudi razglasili, podelili bon za svečano gasilsko uniformo, ki bo izdelana po Kasteličevih merah. A ker med gasilci velja posebna povezanost, smo nagrado pripravili tudi za gasilsko društvo PGD Vrh pri Višnji gori, katerega član je tudi Kastelic. Društvu smo podarili agregat, ki ob nesrečah pride še kako prav. Predajo tega darila smo izpeljali v torek. Pred predajo je Kastelic skupaj z odgovorno urednico našega časnika Petro Rupnik gostoval še na Televiziji Veseljak, ki je bila poleg našega časopisa in Radia Veseljak ena od organizatork projekta.

Kot je dejal Kastelic, je vesel naziva gasilec junak, še bolj pa seveda, da je njegova zgodba imela srečen konec. Komaj čaka, da bo lahko oblekel svečano gasilsko uniformo, njegovo društvo pa je še posebej hvaležno za agregat, saj so ga v nujnih primerih zares potrebovali. Takoj po oddaji je odgovorna urednica časopisa Petra Rupnik agregat tudi fizično predala gasilcem PGD Vrh pri Višnji gori. Upamo, da ga bodo potrebovali čim manjkrat, če pa že, naj jim dobro služi.  

Novice Svet24
Gasilci PGD Vrh pri Višnji gori so se izjemno razveselili agregata.