Hudo popoldne

FOTO in VIDEO: V Mozirju in na komenskem Krasu uničujoča toča, nevihte besnele na več koncih Slovenije

S.R.
4. 7. 2019, 07.48
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 08.12
Deli članek:

Ob na trenutke zadržanem deževju, ki pa je včeraj vendarle osvežilo ozračje, se je nad Slovenijo razbesnelo tudi nehaj hujših neviht z obilnim deževjem in tudi uničujočo točo.

Neurje.si/T.B.
Toča v Mozirju.

Ena takih je kot kaže udarila v Mozirju, kjer je po poročanju uprave za zaščito in reševanje ob približno 18. uri meteorna voda poplavljala kletne prostore stanovanjskih hiš, poslovne prostore in ceste. Pri Neurje.si temu dodajajo še uničen pridelek zaradi toče. "Toča je včeraj uničila pridelek tudi v Mozirju. Močna nevihta, ki je nastala nad območjem, je postregla z dolgotrajnim silovitim nalivom s točo in močnimi sunki vetra," so zapisali.

Vreme jo je zagodlo tudi na Primorskem. Delavci cestnega podjetja so morali denimo s ceste drevo odstranjevati na območju Postojne. Neurje je več dreves podrlo tudi na območju občine Komen in Sežane, tam pa so morali iz enega večstanovanjskega objekta tudi črpati vodo. Močna nevihta je po poročanju Neurje.si na del komenskega Krasa"stresla večjo količino toče s premerom do 5 centimetrov. Toča je uničila vinograde, sadovnjake in poljščine, veter pa je podrl nekaj dreves."

Pesto je bilo tudi v Spodnjem Podravju. Neurje z močnim nalivom se je razbesnelo nad Majšperkom, kjer so morali gasilci vodo črpati kar iz petih stanovanjskih objektov. Nič bolje se jim ni godilo na območju občine Podlehnik, kjer je v naselju Zakl zalilo občinsko cesto. Na območju občine Cirkulane pa jo je zagodel močan veter, ki je na cesto podrl drevo. Meteorno vodo so z dvorišča stanovanjskega objekta črpali tudi na Ptuju.

Na Dolenjskem jo je najslabše odnesla občina Žužemberk. V naselju Žvirče je močan veter, ki je spremljal deževje, namreč odkril streho ene od hiš. Gasilci so ostrešje nato zaščitili s folijo.