Velika tragedija pri Črni na Koroškem

FOTO: 18-letnik je bil na mestu mrtev, 23-letnik se je še boril za življenje

S.R.
4. 7. 2019, 06.57
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 09.41
Deli članek:

Kot smo že poročali, sta se včeraj zvečer v Javorju v bližini Črne na Koroškem za vedno poslovila dva mlada fanta.

Koroški Gasilski Zavod
Po trčenju v drevo sta pristala v potoku.

Huda prometna nesreča, ki je vzela dve mladi življenji, se je zgodila malo po 20. uri v Javorju v občini Črna na Koroškem. Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da je "osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo" in da so na kraju posredovali gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Črna na Koroškem. Umrla sta 18- in 23-letni fant.

Za volanom avtomobila je sedel 23-letnik, mladeniča pa sta se iz smeri Črne na Koroškem vozila proti Slemenu. Kot danes sporočajo iz PU Celje, je voznik v dolgem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo bočno zdrselo na bankino, ga vrglo čez strugo Javorskega potoka, kjer je trčilo v drevo in obstalo. 18-letni sopotnik v vozilu je bil mrtev na kraju nesreče, voznik pa je bil ukleščen in so ga iz vozila reševali gasilci. Nekaj po 21. uri je zaradi hudih poškodb umrl tudi voznik, poroča STA.

Letos je v trinajstih prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že petnajst ljudi. Lani so denimo v enakem obdobju umrli trije.