Dobrodelno

Garažna razprodaja za novo igrišče

Lidija Markelj / Dolenjski list
17. 5. 2018, 21.30
Deli članek:

Na nedavnem Šentjernejskem sejmu je v organizaciji domačih skavtov ter v sodelovanju z Javnim podjetjem EDŠ in Občino Šentjernej potekala garažna razprodaja z dobrodelno noto.

Ognjeni petelini, E. K. Gegič
Ognjeni petelini letos praznujejo 15 let delovanja.

Garažna razprodaja, ki so jo organizirali šentjernejski skavti Ognjeni petelini, je bolj malo poznana, zato so bili skavti še toliko bolj navdušeni nad količino prejetega rabljenega, a lepo ohranjenega materiala, ki so ga med tednom zbirali pri enem izmed skavtov v Gradišču. Kot pravijo, so dobri ljudje prinesli najrazličnejše stvari, ki jih ne potrebujejo več, so pa še vedno uporabne in lepe. Prejeli so igrače, kuhinjske pripomočke, svetila, kolesa, knjige, zimske plašče, torbice, denarnice, obutev, obleke ... Po simbolični ceni so jih ponujali na prvi šentjernejski garažni razprodaji.

Ognjeni petelini, E. K. Gegič
Najbolj vroča roba so bila kolesa.

KOLESA SO BILA VROČA ROBA

Obiskovalci sejma so bili navdušeni nad to idejo, najbolj so se »zagrebli« za kolesa in skupaj so zbrali več kot 300 evrov za otroško igrišče. To seveda ne bo dovolj, pomeni pa dober začetek.

Ognjeni petelini, E. K. Gegič
Prejeli so tudi številne igrače.

Rabljene stvari, ki so po koncu razprodaje ostale na stojnicah, bodo odpeljali v Center ponovne uporabe Ormož.

Ognjeni petelini, E. K. Gegič
Tudi kakšen rabljen čevelj se je našel …

Šentjernejski skavti Ognjeni petelini, ki bodo te dni praznovali 15 let delovanja, se zahvaljujejo vsem, ki so darovali svoje rabljene stvari, ter vsem, ki do prišli na sejem in kaj kupili ali pa samo izrazili podporo ob projektu. Česa podobnega se bodo z veseljem lotili še kdaj, pravijo.