Otroci poleteli skupaj s kabino

FOTO in VIDEO: Grozljive posledice trčenja šolskega avtobusa in prekucnika

S.R.
17. 5. 2018, 20.53
Posodobljeno: 17. 5. 2018, 21.11
Deli članek:

V trčenju šolskega avtobusa in prekucnika sta umrli najmanj dve osebi, še 45 jih je poškodovanih. Med smrtnimi žrtvami naj bi bil tudi otrok.

Profimedia
Grozljive posledice nesreče.

V ameriški zvezni državi New Jersey sta silovito trčila šolski avtobus, poln petošolcev iz osnovne šole East Brook, in tovorno vozilo z nagibnim kesonom, tako imenovan prekucnik. Grozljiva nesreča v mestnem okrožju Mount Olive se je zgodila med šolskim izletom osnovnošolcev. V nesreči je poleg enega otroka umrla še ena odrasla oseba, domnevno eden od spremljevalcev. Poškodovanih je še 45 ljudi, dodatne smrtne žrtve pa niso izključene. 

Profimedia
Grozljive posledice nesreče.

Trčenje je bilo tako silovito, da je zgornji del avtobusa dobesedno odtrgalo od podvozja. Ta je nato skupaj s šolarčkipoletel v kovinsko ograjo ob avtocesti. Na kraju nesreče je mrgolelo policistov in reševalcev. Tako naj bi na prizorišče pripeljalo kar 20 reševalnih vozil, poškodovane pa so razvozili v dve različni bolnišnici. 

Profimedia
Grozljive posledice nesreče.

Šolarji in učitelji so se na izlet odpravili s tremi avtobusi. Drugi dve vozili sta na izletno točko prispeli varno, vendar so učitelji, ko so izvedeli za grozljivko tretjega avtobusa, otrokom dejali, da se morajo zaradi neurja vrniti domov. Za tragedijo, ki so jo doživeli njihovi sošolci, so otroci izvedeli šele ob povratku v šolo.

Profimedia
Grozljive posledice nesreče.