Nova vez

Srečen razplet! Izmučeno Bibiko je našla starejša gospa in jo oskrbela

G.G.
12. 4. 2018, 09.46
Posodobljeno: 12. 4. 2018, 10.48
Deli članek:

Skrbniki Bibe so nam sporočili, da so po dveh tednih našli šest let staro psičko.

Osebni arhiv
Biba se je navezala na najditeljico, ki je v težkih trenutkih poskrbela zanjo.

Osebni arhiv
Psičko Bibo bi hitro prepoznali po različni barvi očes.

Včerajšnja objava na spletnem portalu Svet24.si o pogrešani psički Bibi je obrodila sadove. Gospo Melito iz vasi Skrovnik v občini Sevnica je poklicala starejša gospa, ki živi bolj na samem, in ji povedala, da je Bibo našla le nekaj metrov od svoje hiše. Šestletna psička pasme Cavalier King Charles španjel je bila v slabem stanju – imela je tudi nekaj poškodb po glavi. Dobrosrčna gospa je utrujeno psičko oskrbela in nahranila.

Ko si je Biba opomogla in nabrala dovolj moči, je začela iskati sled, da bi se vrnila domov. Ker je ni našla, se je vrnila k rešiteljici in pri njej tudi ostala, čeprav se je lahko svobodno gibala okrog hiše.

Ljubeča vez med najditeljico in Bibo

Biba se je tako včeraj zelo razveselila skrbnikov, ki so se po pogovoru z najditeljico odločili, da Bibika, kot jo kličejo, ostane pri njej. Zakaj? Gospa Melita nam je sporočila, da je najditeljica izrazila srčno željo, da bi psičko obdržala. Navezanost je obojestranska. Z okoli 80 let staro žensko, ki je na vasi kar osamljena, se je namreč Biba sijajno ujela.

Dosedanji skrbniki bodo Bibo seveda pogosto obiskovali in spremljali, da se ji bo res dobro godilo. »Nikakor ne želimo ločevati že nastale čudovite vezi med Bibo in gospo. Dovolj nam je že to, da smo jo našli, da je živa in zdrava in je lepo poskrbljeno zanjo,« so nam sporočili Bibini skrbniki in se še enkrat zahvalili starejši gospe, ki je tako lepo poskrbela za njihovo štirinožno prijateljico.

Sum "ugrabitve"

Ob tem pa Bibini skrbniki ponovno izražajo sum, da se je zgodilo nekaj »umazanega«. Ne verjamejo, da je Biba kar tako sama odšla od doma, nenazadnje je imela dva leto dni stara mladička, do katerih bi se zagotovo vrnila, če bi našla sled. Menijo, da jo je najverjetneje nekdo »zgrabil« in odpeljal, nato pa odvrgel. Na to nakazujejo tudi njene poškodbe, ki bi, če ji ne bi pomagala najditeljica, privedle do Bibine smrti.