Ujma

Močni nalivi povzročili največ težav na obali

M.K./STA
30. 6. 2017, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dež je že zajel večji del države. Ob tem meteorologi opozarjajo, da bodo do 23. ure ob predvideni nevihtni liniji sunki južnega do jugozahodnega vetra na Slovenski obali lahko presegli hitrost 80 kilometrov na uro.

Profimedia
Med 20. in 23. uro bodo ob predvideni nevihtni liniji sunki južnega do jugozahodnega vetra na Slovenski obali lahko presegli hitrost 80 km/h. Morje bo razburkano.

Pričakujejo razburkano morje. Podatki uprave za zaščito in reševanje že kažejo na težave na Obali, zalilo je nekaj objektov.

O zalitih ulicah in prostorih poročajo iz Izole in Lucije, med Izolo in Šaredom plaz na cestišču ovira promet. Nekaj težav z meteornimi vodami in zalitimi kletmi je tudi v Sežani in Vipavi.

Kot je navedeno na spletnih straneh Uprave za zaščito in reševanje, je veter v Izoli odkrival strehe in zalival prostore. Meteorna voda je poplavila skladišče Lidla v Luciji, na Skladiščni ulici v Izoli pa je grozilo, da bo zalilo objekt. Nad odbojkarskim igriščem v Izoli so visele veje in električna napeljava.

Vremenska napoved sicer pravi, da bo ponoči dež zajel večji del Slovenije in do jutra večinoma ponehal. V kakšni zatišni kotlini bo zjutraj lahko malo megle ali nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.

V soboto dopoldne se bo delno zjasnilo, čez dan bo dokaj sončno, v hribih zahodne Slovenije pa bodo še krajevne plohe. Pihal bo večinoma šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

Previdno na cestah

Klavrno vreme pa očitno ne bo odvrnilo dopustnikov od zasluženih počitnic. Skladno z datumom, začenja se namreč vrhunec poletne sezone, je tako nekaj gneče na mejnih prehodih s Hrvaško. Prometnoinformacijski center poroča o uri in pol čakalne dobe na mejnem prehodu Gruškovje za osebna vozila. Tako je daljši zastoj nastal na cesti Draženci-mejni prehod Gruškovje. Kakih dvajset minut vozniki na izstop iz države čakajo tudi na Dobovcu. Na Gruškovju je za vstop v Slovenijo treba čakati 45 minut.

Prometnoinformacijski center sicer opozarja še na nekaj prometnih nevšečnosti. Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče močno oviran promet v obe smeri med priključkoma Trojane in Blagovica. Voznikom osebnih vozil priporočamo obvoz po vzporedni regionalni cesti.

Na pomurski avtocesti je med priključkoma Sv. Trojica in Vučja vas v smeri Murske Sobote zaradi okvare vozila zaprt vozni pas.

Na zahodni ljubljanski obvoznici pa je med Brdom in Kozarjami v smeri Kozarij zaprt vozni pas zaradi del, nastal je krajši zastoj, dolg približno kilometer.