Sprehod Dixijev

VIDEO: Med nevihto stranišča bežala z Rdečega trga

R.T.
30. 6. 2017, 20.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Močni sunki vetra med nevihto so nosili modre straniščne kabine po ploščadi med muzeji, mimoidoči pa so pred njimi bežali in se čudili.

Twitter / EugeneD.
"Na Rdečem trgu: celo stranišča bežijo pred krvavim režimom", se glasi eden od komentarjev incidenta.

Tudi nad Moskvo se je danes razdivjala poletna nevihta in eden od bolj zanimivih prizorov je bil pogled na drseče prenosne toaletne WC kabine, po domače Dixije, ki so se, gnani z močjo vetra, premikali po ploščadi pred nekdanjo dvorno trdanjavo sredi Moskve.

Incident z dobesedno mobilnimi stranišči se je pripetil na sprehajališču, ki je približno približno 500 metrov oddaljeno od Rdečega trga, med moskovskim arheološkim muzejem in mestnim vojnim muzejem.

Močni sunki vetra so poganjali modre straniščne kabine proti skupini mimoidočih. Eden od komentatorjev je twitterju je zapisal, da je bilo videti, kakor da so bile namenile zbežati z Rdečega trga. Nekdo drug pa je nenavadno gibanje stranišč brž primerjal z nadnaravnimi pojavi, kot smo jim lahko bili priče v televizijski seriji Dosjeji X.

V tem precej bizarnem incidentu, ko so prenosne toaletne WC kabine ušle izpod nadzora, na srečo nihče ni bil poškodovan.