Windsorjevi

Pogreb, poljubi in velika modrica

snč
30. 6. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanska kraljeva družina Windsor se je na pogrebu njihove ljube sorodnice grofice Patricie Mountbatten, ki je v štiriindevetdesetem letu umrla sredi junija, zbrala v polnem številu.

Profimedia
Na pogrebu se je poleg kraljeve družine zbralo okoli 500 ljudi.

Zadnje slovo od plemenite dame ji bilo na moč ganljivo.

Odkar so ji v terorističnem napadu leta 1979 ubili sina in moža, usodno poškodovana pa je bila tudi sama, je grofica Mountbatten svoje življenje posvetila dobrodelnosti in pomoči ljudem, ki so imeli podobne tragične izkušnje kot ona.

Profimedia
Princ Charles je razneženo najprej poljubil svojo mater kraljico Elizabeto …

GANJENOST

In kot da je sreča, da imajo drug drugega, prevzela tudi vse, ki so se zbrali na pokopališču pred cerkvijo svetega Pavla v londonskem Knightsbridgeu, kjer so se grofici poslednjič poklonili in se od nje za vekomaj poslovili.

Najbolj ganjen je bil videti grofičin krščenec, princ Charles, ki je tokrat pokazal povsem drugačno podobo, kot smo je vajeni. Najprej je presenetil, ko je objel in poljubil svojo mater, kraljico Elizabeto, nato je s poljubom pozdravil očeta, princa Philipa, pozneje pa je objeme izmenjeval tudi z bližnjimi sorodniki svoje botrice.

Profimedia
… nato pa je objel in poljubil tudi očeta, vojvodo Edinburškega.

MOČNE VEZI

Da sta si bila grofica Mountbatten in princ Charles zelo naklonjena, je bilo sicer znano, saj je on že večkrat javno priznal, da je zaradi plemenitega in naravnega pogleda na življenje prav ona ena od ljudi, ki so najpomembneje zaznamovali njegovo življenje. Ona pa je velikokrat poudarila, da bi se morali vsi ljudje zgledovati po Charlesu in njegovih prizadevanjih za ohranitev narave.

Zanimivo je, da je tudi sicer vedno uradna kraljica Elizabeta, ki ljudi okrog sebe nikoli ne poimenuje drugače kot z uradnimi nazivi, ob omembi grofice Mountbatten vedno dodala še »moja prijateljica«.

Profimedia
Na pogrebu ni manjkal princ Andrew, ki pa ima pod desnim očesom velikansko modrico. Pojasnilo, kako jo je dobil, je dvor zavrnil.