Neprijetno srečanje

Perverznež z ulic ženske zasipa z vulgarnostmi

pk
6. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novogoričanke poročajo o neprijetnih izkušnjah, ko jih neznani moški ogovarja s prostaškimi opazkami. O njem so se razpisale na svetovnem spletu.

Profimedia
Že več domačink je imelo bližnje srečanje s prostaškim moškim (fotografija je simbolična).

V zadnjih tednih na družbenih omrežjih kroži nekaj zapisov Novogoričank, ki poročajo o prostaškem možakarju. Ta naj bi jih z neprimernimi in neokusnimi opazkami nagovarjal na ulicah mesta. Večinoma ga srečujejo na območju glavne avtobusne postaje, a da se je pojavil tudi že na Bevkovem trgu in ponekod drugod. 

Še ena podobna zgodba

Lansko poletje smo poročali o plešastem moškem, domnevno Italijanu, ki naj bi na območju Šempetra pri Gorici razkazoval svoj spolni ud.

Ženske, ki so se srečale z njim, opisujejo, da je moški starejši, morda v 60. letih, oblečen v dolg rjav plašč in ima rahlo skodrane lase temnejše barve, malo je tudi že osivel. Kot navajajo, naj bi najprej hodil za njimi, nato pa začel komentirati.

Pripovedi meščank

»Najprej je začel govoriti o moji zadnjici, češ, kako lepo je zaobljena, nato pa je rekel, da bi rad videl moje joškice. Takoj sem se obrnila in mu zabrusila, naj se odstrani, vendar me je zasledoval še naprej in mi govoril, kaj vse bi v postelji počel z mano. Postalo me je strah, pa tudi nagnusno se mi je zdelo vse skupaj, zato sem zavila v lokal, kjer sem se počutila varneje. Počakala sem, da je odšel. Dame, bodite previdne. Saj verjetno je neškodljiv. Morda je mentalno bolan, ampak vseeno ne bo odveč, da vas opozorim o svoji izkušnji,« je povedala ena od domačink, ki ga je srečala med sprehajanjem po Kidričevi ulici.

Spet druga poroča o podobnem. »Na avtobusni postaji sem čakala na prevoz, nakar pristopi možakar in me začne ogovarjati. Prostaške komentarje sem nekaj časa še tolerirala, ko pa se mi je z vsako besedo vse bolj približeval, sem pomislila, da bi bilo bolje, da grem stran. Ni mi bilo prijetno. V enem trenutku se mi je tudi zdelo, da se pod dolgim plaščem prijemlje za svoj spolni organ,« je zapisala Katarina.

Je nevaren? Ženske menijo, da ni nevaren, saj se, ko se ga lotijo z ostrimi besedami, odstrani. Po njihovi oceni gre za moškega, ki je duševno bolan, od tod njegovo čudno vedenje.

Verjetno je bolan

Srečanje z njim je doživela tudi Andreja; na družbenih omrežjih je zapisala, da ženske po Novi Gorici očitno nagovarja neki iztirjenec, saj da je že od nekaj kolegic slišala, da moški v rjavem plašču ženske zasipa z neprimernimi opazkami.  

»Med malico sem šla po kruh v trgovino. Za mano je moški začel hoditi na Bevkovem trgu. Najprej je pel neko pesmico o črni muci. Dvakrat sem zamenjala smer hoje, a je kar vztrajal z zasledovanjem. Potem me je vprašal, ali bi šla z njim v grmovje, nakar sem mu rekla, da bom poklicala policijo, če ne preneha, potem pa je hitro odkorakal v svojo smer. Človek se mi v bistvu smili. Verjetno gre za psihično moteno osebo. Takih se je najbolje hitro znebiti. Dvomim, da je škodljiv, je pa za žensko tako srečanje neprijetno,« zapisuje Andreja.