Prestrašene ženske

S penisom opleta po Goriškem

pk
4. 8. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Novogoričanka je na enem od družbenih omrežij poročala o neprijetnem dogodku, ki se ji je zgodil med rekreacijo. Približal se ji je moški in ji razkazoval svoje mednožje. Kot kaže, gre za ekshibicionista, ki je bil na delu že večkrat.

profimedia
Očitno je na območju Goriške na delu ekshibicionist iz Italije, ki ženskam iz avtomobila razkazuje svoj spolni ud.

Avtorica zapisa pravi, da se vsakodnevno sprehaja na območju Šempetra pri Gorici. Svojo pot začne na šempetrskem glavnem trgu in nato pešači mimo bolnišnice prek športnega parka v smeri Rožne Doline. Razloži, da se ji je prejšnji teden, ko se je po isti trasi sprehajala s svojim psom, na križišču za bolnišnico približal avtomobil z italijanskimi registrskimi oznakami in ob njej ustavil. Moški jo je vprašal za navodila za pot do želenega cilja. 

Martina, Nova Gorica 
»Nagnusno je bilo vse skupaj, tudi prestrašila sem se, saj nisem vedela, kaj mi možakar še lahko naredi.«

Šokirana domačinka 

»Zanimalo ga je, kako lahko pride do igralnice v Novi Gorici. Še preden sem mu začela razlagati, kam naj zavije, si je začel slačiti hlače in vleči na plan svoje premoženje. Prestrašila sem se in stekla stran,« pojasni. 

Doda, da je šlo za možakarja, starega okrog 50 let. Omenja, da je bil plešast in nekoliko močnejše postave. Znamke avtomobila ni znala določiti, ve pa, da je bilo vozilo črne barve in da je imelo italijanske registrske oznake. »Dogodek me je prizadel, sploh ker sem pomislila tudi na to, kaj vse bi še lahko sledilo. Ne vem, ali se je hotel samo razkazovati ali še kaj drugega,« šokirana povzema neprijeten pripetljaj. 

Razkazovanje na več koncih 

Očitno Martina iz Nove Gorice ni edina, ki je doživela tako srečanje, saj podobno zgodbo opisuje še ena Goričanka. Tudi ta omenja gospoda istih karakteristik. Priča, da se ji je to zgodilo na parkirišču priljubljene trim steze v Panovcu. »Vozilo se je, medtem ko sem obuvala telovadne copate, ustavilo tik ob meni, možakar je odprl okno, kot da bi me hotel nekaj vprašati, nato pa sem videla, da ima hlače spuščene do kolen in da razkazuje svoj penis. Seveda sem bila zgrožena. Na srečo sta v tistem trenutku mimo prišla dva tekača, kar je gospoda odgnalo,« pove. 

Ženski očitno dogodka nista prijavili, saj je Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policije, povedal, da njihovi policisti v zadnjem obdobju niso prejeli prijave o domnevnem razkazovanju moškega na območju Rožne Doline in Panovca. 

V obeh primerih ni šlo za kaznivo dejanje, ampak za kršitev po zakonu o varstvu javnega reda in miru. 

Kaj pravi policija 

Pojasnili so nam, da je glede na opise dogodkov šlo za varnostni dogodek z elementi prekrška zakona o varstvu javnega reda in miru. O tem, kot pojasni Božnik, lahko govorimo, ko gre za nedostojno vedenje na javnem kraju pod pogojem, da takšno ravnanje pri drugih vzbudi zgražanje in vznemirjenost. Šlo je torej za kršitev, ne pa za kaznivo dejanje. Bi pa za kaznivo dejanje šlo, če bi bila žrtev razkazovanja mlajša oseba.