Tragedija

Sežana: 60-letnik umrl le dan po ženini smrti

Sašo Avramovič
5. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V požaru stanovanja v Sežani je po naših informacijah umrl 60-letni domačin. Le dan pred tragedijo je preminila njegova bivša žena, s katero sta skupaj živela v tem stanovanju.

Google Maps
Zagorelo je v tem bloku, ki se nahaja na Cankarjevi ulici.

Stanovalce Cankarjeve ulice v Sežani so včeraj zjutraj, urini kazalci so kazali nekaj čez 6. uro, predramile sirene gasilskih, reševalnih in policijskih vozil. Zagorelo je v bloku, v katerem je sicer skupno devet stanovanj, z 19 stanovalci.

Kljub hitremu oživljanju gasilcev in reševalcev 60-letnemu T. M. P. žal ni bilo več pomoči. 

Ni bilo več pomoči

»Posredovali so gasilci I. Izmene Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) Sežana, ki so ob prihodu na lokacijo ugotovili, da je požar nastal v večstanovanjski stavbi v prvem nadstropju. S tehničnim posegom so odprli vhodna vrata stanovanja ter začeli preiskovati prostore in gasiti. V stanovanju so našli osebo, ki so jo takoj nesli na prosto, in ker ni kazala znakov življenja, so jo takoj začeli oživljati. Pomoč pri oživljanju so nudili tudi reševalci nujne medicinske pomoči Sežana. Kljub hitremu oživljanju, tudi z defibrilatorjem, je oseba preminila,« so zapisali pri ZGRS Sežana. Njihov poveljnik Blaž Turk nam je povedal, da je na kraju dogodka posredovalo pet njihovih gasilcev, sicer pa je požar izbruhnil v kuhinji stanovanja. Natančen vzrok, zakaj je zagorelo, za zdaj ni znan.

ZGRS Sežana
Poveljnik ZGRS Sežana Blaž Turk je povedal, da je na kraju dogodka posredovalo pet njihovih gasilcev.

Odredili sodno obdukcijo

V tem stanovanju sta pokojna živela dolgo, okrog 30 let, nam je povedala ena od stanovalk bloka.

Po naših informacijah je življenje izgubil 60-letni domačin. S koprske policijske uprave so sporočili, da sumljivih okoliščin v dogodku ni bilo, za pokojnega pa je bila odrejena sodna obdukcija. Neuradno smo izvedeli, da je bilo za smrt krivo vdihavanje dima. Da je družinska tragedija še večja, se je to zgodilo le dan po tem, ko je umrla štiri leta starejša bivša žena 60-letnika, s katero je živel v tem stanovanju, čeprav sta bila ločena. Kot nam je včeraj povedala ena od stanovalk bloka, je 64-letnica umrla po hudi bolezni. V tem stanovanju sta pokojna živela dolgo – po besedah sosede okrog 30 let. Skupaj imata dva otroka, hčerko in sina.