Na Floridi

Operacija 7-letne Lane je uspela. Oče je vzhičen

J.P.
5. 1. 2017, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po več kot 11 urah v operacijski dvorani je družina sedemletnice le slišala stavek: »Operacije je uspela.«

Planet TV
Operacija je v veliki meri plod boja staršev z birokratskimi mlini. Na fotografiji oče Marjan Beranič.

Lana Beranič iz Maribora, ki se je rodila z deformiranimi stopali, zaradi česar nosi čevlje velikosti 40, je na Floridi le dočakala operacijo, ki ji bo omogočala, da bo nosila čevlje kot njene vrstnice.

Pot na Florido in ure pred operacijo je preživela z veliko optimizma, poroča 24ur. Sedemletna Lana je torej tik pred tem, da se ji uresniči želja, da bi imela normalna stopala, kot je dejala.

Čakajo jo še terapije

Operacija je v veliki meri tudi plod boja njenih staršev z birokratskimi mlini. Ko so se na koncu že odločili za zbiranje sredstev s pomočjo donatorjev, pa se je le zbudil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in plačal operacijo. Lano zdaj vsak dan čakajo terapije, na Floridi v medicinskem centru St. Mary bo preživela še vsaj pet tednov. Denar, ki so ga zbirali s pomočjo humanitarnega društva Maus bo zato prišel še kako prav. »Če bo ostalo 500 evrov od tega, ga bom doniral naprej,« je dejal Lanin oče Marjan Beranič, pri izpadli tekmovalec šova Kmetija: Nov začetek.

Čez nekaj časa pa Lano čaka še operacija žil. Koliko bo stala ta operacija, bo jasno, ko bo deklico pregledal žilni kirurg. Njena družina pa upa, da bo na pomoč spet priskočila zdravstvena zavarovalnica.