Izjemen potencial

Tijana gre v Ameriko

Polona Krušec
18. 4. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Lista dozdajšnjih uspehov mlade športnice, doma z Vogrskega, je osupljiva. V svoji rosni mladosti je nanizala že obilo odličnih uvrstitev; zdaj se bi rada pomerila še z najboljšimi v ZDA.

Milan Štulc
Tako spretno Tijana z Vogrskega zamahne s palico in žogica odide naravnost v luknjo.

Tijana Jovićević je simpatična osnovnošolka, ki je zaradi svojega dedka golf zelo hitro vzljubila. Šele štiri leta je imela, ko sta začela s treningi; prav dedek Ivan, sicer upokojeni profesor športne vzgoje, je namreč postal njen prvi trener. Družinski tandem je bil tako dober, da so že prve udeležbe na tekmah prinesle visoke uvrstitve.

Postala evropska prvakinja

Kot pove mlada športnica, je v vseh letih, odkar igra golf, sodelovala na več kot 200 turnirjih in osvojila pet naslovov državne prvakinje. "Moj največji dosežek je bil pri osmih letih, ko sem kot prva Slovenka v Gullanu na Škotskem osvojila naslov evropske prvakinje," skromno omeni.

Milan Štulc
Ivan Kovačič, Tijanin dedek in njen prvi trener. Na svojo vnukinjo in njene uspehe je tako kot preostala družina zelo ponosen.

Zaradi okrevanja ob dve leti

A ji je leta 2012 kar za dve leti golf "vzela" poškodba roke. Morala je prenehati igrati. "A me to ni odvrnilo od ponovnega začetka, saj mi igranje golfa zelo veliko pomeni," je komentirala čase okrevanja in vrnitve.

Leta 2015 je bil čas za vrnitev na zelenice, ki ga ne bi mogla obelodaniti bolje – na tekmovanju na evropski ravni v Italiji je ponovila je uspeh iz Škotske. "Osvojila sem prvo mesto. Ta uspeh mi je priskrbel povabilo na svetovno prvenstvo US Kids Golf v Severni Karolini v ZDA, ki bo potekalo letos, in sicer od 28. do 31. julija," navdušeno pojasni.

Podprimo njeno športno pot

Do odhoda v Ameriko pa je treba premostiti še eno oviro – finančno. Stroške potovanja na tekmo bo v celoti krila njena družina, ki jo sicer v športu zelo podpira. Znesek, ki ga bodo porabili, ni majhen, zato so se v Golf klubu Bovec, katerega članica je Tijana, odločili, da jim to breme olajšajo. 

Minuli vikend je klub organiziral Tijanin turnir in izkupiček so namenili prav nadobudni trinajstletnici. "Otroško zvedava, odraslo racionalna in vztrajna Tijana se je odločila, da se pomeri z vrstniki z vsega sveta na igriščih Pinehurst v Severni Karolini v ZDA. Člani Golf kluba Bovec, njeni soigralci in številni prijatelji smo se odločili, da ji priskočimo na pomoč s prispevki, zbranimi na turnirju. Ti ji bodo pomagali, da bo lahko odšla na tekmo," pojasni Bojan Bratina, predsednik bovškega kluba. 

Dogodek v Bovcu je potekal v izjemnem vzdušju in veselju, ker je lahko vsak navzoči podprl mlado golfistko. Sicer pa je to še mogoče storiti; Tijana Jovićević ima odprt račun, na katerega lahko tudi naši bralci nakažete denar in tako ambiciozni športnici pomagate na njeni poti uspehov. Svoj prispevek lahko oddate na TRR SI56 0510 0702 6400 322 (ABANKA). 

Milan Štulc
Ob Tijani je Bojan Bratina, predsednik golf kluba, sledi župan Valter Mlekuž, častni pokrovitelj turnirja, in Aleksander Kravanja, direktor golf kluba.

Tijana je ob zaključku turnirja pripravila govor, s katerim je marsikomu zvabila kakšno solzico v oko. Navdušena nad turnirjem, golfisti, županom in podporo zbranih se je vsem prikupno zahvalila, tudi svoji družini, ki jo ponosno podpira na tej poti.