Smrt v globini

Na svidenje, mali Frenk!

M. L.
18. 4. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V petek popoldne je Škofjo Loko pretresla tragedija. S strehe zapuščenega objekta je padel 18-letnik in na kraju nesreče umrl. Domačini so pretreseni in se sprašujejo, ali bodo pristojni vendarle poskrbeli za večjo varnost.

Facebook / nepremicnine.net
Frenku se je odlomila preperela ograja, zato je omahnil v globino.

Osemnajstletni fant, po naših informacijah gre za Frenka K., se je v zapuščenem hotelu Transturist s prijatelji zadrževal v petek okoli pol četrte ure popoldne. Iz kdo ve katerega razloga je krenil tudi na "zunanjo stran" omenjene stavbe, od koder je omahnil na tla in umrl. Kot je sporočil Bojan Kos s kranjske policijske uprave, je mladenič omahnil v globino, potem ko se je odlomil del razpadajoče ograje. "Umrl je na kraju dogodka. Policisti v dogodku z dosedanjim zbiranjem obvestil niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, preverjanje še nekaterih informacij pa nadaljujejo," je zapisal v sporočilu za javnost.

Zgroženi in jezni domačini

Lokalna in širša javnost je zgrožena, saj da je bila zaradi slabega varovanja zaprtega in dotrajanega hotela, ki kazi Škofjo Loko, takšna tragedija zgolj vprašanje časa. "V to stavbo nihče ne bi smel niti vstopiti," nam pove domačinka, ki se sprašuje, zakaj ni objekt varovan vsaj do te mere, da se mladina v njem ne bi mogla zadrževati. "Cela stavba je ena sama nevarnost," pravi sogovornica. Težko se z njo ne bi strinjali. Ograja, ki se je zlomila pod fantovo težo, je bila namreč preperela in razpadajoča.

Facebook
Frenk K.

Zaprt že 11 let

Pred slabim mesecem je sicer minilo 11 let, odkar je hotel Transturist zaprt. Lastniki menda intenzivno iščejo kupca, v prvi vrsti takšnega, ki se ukvarja s hotelsko ali drugo ustrezno dejavnostjo. Kot je mogoče prebrati na škofjeloški občinski spletni strani, so interesente za nakup že imeli, a se za to nihče ni odločil. Nihče se namreč ne želi bosti z neurejenim statusom okoliških parkirišč in preostalih zemljišč. Sicer pa so lastniki objekta pred mesecem dni še pojasnili, da z nujnimi investicijami vseskozi zagotavljajo predvsem varnost mimoidočih in ustrezne higienske standarde. A prav slednje tragedija, ki je vzela mlado življenje, postavlja pod vprašaj. To je zaznati tudi iz zapisov, ki so se v povezavi z nesrečnim dogodkom pojavili na družbenih omrežjih. "Tam se mladina zbira, odkar so ga zaprli! Tudi moja se je! Bilo je že veliko policijskih posredovanj, zato so vsi vedeli, kaj in kako ... nobeden nima pravice kazati s prstom na drugega, tudi župan je o tem seznanjen! A v naši državi je tako, da dokler se nekaj ne naredi, nobeden ne ukrepa! To s hotelom je bilo itak v interesu določenih ljudi, da so ga zaprli ... zdaj naj ti isti za to tudi odgovarjajo," je zapisala uporabnica facebooka.

Bodo ukrepali?

Če so pred slabim mesecem lastniki pojasnili, da bo večje posege in obnovo propadajočega Transturista smiselno izvesti skladno s poslovnim modelom končnega kupca, torej šele takrat, ko in če se bo kupec pojavil, bodo zdaj zagotovo morali ukrepati. Zgodila se je namreč smrt. Mlada in, kot vsaka, povsem nepotrebna. Ali kot je na facebooku zapisal znanec pokojnega fanta: "In pri vseh teh preštevilnih smrtih v zadnjih štirih mesecih še ena, povsem nepotrebna ... Na svidenje, mali Frenk, zelo simpatično bitje, ki smo te redno srečevali na Metelkovi ..."

nepremicnine.net
Policisti še vedno preverjajo nekatere informacije v povezavi s tragičnim dogodkom v hotelu Transturist.