Napad

VIDEO: Sredi prestolnice odjeknila bomba

R.T.
18. 4. 2016, 18.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V eksploziji bombe na avtobusu v Jeruzalemu je bilo danes ranjenih 21 ljudi, med njimi dva huje, izbruhnil pa je tudi požar, je sporočila izraelska policija.

Točno število ranjencev zaenkrat še ni znano.

"Policijska preiskava je pokazala, da je bombo razneslo v zadnjem delu avtobusa. Eksplozija je povzročila požar in ranila potnike," so sporočili s policije. "Še en avtobus in avtomobil sta bila poškodovana," so še zapisali. Eksplozija je odjeknila na Ulici mošeje Baram v bližini črte, ki zahodni del mesta ločuje od večinsko palestinskega vzhodnega dela.

Od začetka oktobra lani je v valu nasilja na palestinskih ozemljih, Jeruzalemu in drugod v Izraelu umrl 201 Palestinec, 28 Izraelcev, dva Američana, ter državljana Eritreje in Sudana.

Služba za notranjo varnost ShinBeth je sporočila, da je šlo za "teroristični napad".

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, je pa palestinsko gibanje Hamas, ki nadzoruje območje Gaze, napad pozdravilo. Označili so ga za "naraven odgovor na sionistične zločine".

Jeruzalemski župan Nir Barkat, ki je obiskal na kraj eksplozije, je dejal, da morajo prebivalci mesta ostati pozorni. "Če je šlo za teroristični napad, nam želijo (napadalci) onemogočiti normalno življenje. In prav to moramo storiti, čim hitreje se moramo vrniti k normalnemu življenju," je povedal župan.

Podoben napad na avtobus, v katerem je življenje izgubil britanski turist, so Palestinci v Jeruzalemu nazadnje izvedli leta 2011. Leta 2013 je bombo razneslo na avtobusu v Tel Avivu.