Črna kronika

Brata Trščinar v Krškem nista priznala krivde

J. A.
18. 4. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Blaž Trščinar in njegov odvetnik zahtevata, da v zadevi sodi tričlanski senat.

Arhiv DL
Blaž Trščinar z odvetnikom zahteva, da v zadevi sodi tričlanski senat. Na fotografiji brat Robert z drugega sojenja zaradi vlomov.

Brata Robert in Blaž Trščinar iz Vinje vasi sta se na krškem sodišču znašla, ker naj bi pred dobrim letom razbila izložbo trgovine TMS v Trnju in vzela šestnajst motornih žag. Ne eden ne drugi na predobravnavnem naroku tega nista priznala.

Tožilstvo jima očita, da sta lani v noči na 27. februar v Brežicah z avtomobila Renault Clio snela registrsko tablico in jo namestila na avtomobil iste znamke, ki naj bi ga dobila od svoje mame. Potem naj bi se – tako tožilstvo- odpeljala v Trnje, kjer naj bi razbila izložbeno okno in si iz vitrine prilastila kar šestnajst motornih žag. Z vlomom in tatvino naj bi lastnika trgovine oškodovala za dobrih deset tisoč evrov.

Odvetnik Blaža Trščinarja Peter Žnidaršič pa je na predobravnavnem naroku povedal, da bodo med sojenjem, za katero so zahtevali tričlanski senat, dokazovali, da sta oba brata, ki se v takšnih zgodbah nista znašla prvič, nedolžna. Kot trdi odvetnik Žnidaršič, bodo senatu dokazali, da se je omenjeno kaznivo dejanje zgodilo, ko je bila njegova stranka v bolnišnici. Nedolžen naj bi bil tudi njegov brat Robert, ki je bil na prestajanju zaporne kazni.